8. PINK DAY FESTIVAL sada na terasi MSU-a

U ružičastim vinima moći ćete uživati 27. lipnja! Omiljeni vinski festival u regiji, zagrebački ružičasti festival Pink Day, ove će se godine, ako sve bude u redu, održati 8.puta a po prvi puta, umjesto u muzeju Mimara – na otvorenoj, natkrivenoj terasi prekrasnog Muzeja suvremene umjetnosti.

vlasta pirnat wow

Kao i uvijek, ovaj Festival prednjači u inovativnim idejama – jer je prvi, a neko vrijeme i jedini, svoje izlagače – proizvođače ružičastih vina i maslinovih ulja – pozvao u muzejski prostor.

Time je vinu i maslinovom ulju dan kontekst kakav, kao svojevrsna umjetnička djela, i zaslužuju.
Okruženje ovog muzeja njegove moderne arhitekture drukčije je od dosadašnjeg, ali podjednako inspirativno, novo i – suvremeno.

Naravno, stolovi će biti razmaknuti i sve će se održati strogo prema propisanim epidemiološkim mjerama zaštite za sve izlagače i posjetitelje.

MSU muzej skulptura

S obzirom da su prošla i ova godina bile izuzetno izazovne i zahtjevne za sve vinare – Pink Day ovoga puta akcent stavlja na prodajni karakter Festivala – te poziva sve vinare (i posjetitelje) da osim kušanja – prodaju i kupe vina!

msu muzej suvremene umjetnosti zagreb

Festival će se održati prema ranije utvrđenom programu koji lani nije mogao biti održan a zemlja partner je Austrija!

Na programu su tri odreda zanimljive radionice koje s veseljem najavljujemo

Kao prvo, jedinstven i unaprijed rasprodan Masterclass – Svijet ružičastih šampanjaca grupacije Moët Hennessy powered by Premium Visa.

save date pink day

Druga će, pod nazivom Istra: kraljica maslinovog ulja powered by Catering Lisak biti posvećena ekstra djevičanskim maslinovim uljima a treća, Ružičasta Austrija powered by Austrain Wine, predstavlja upravo vina zemlje partnera – Austrije.

I ovoga puta nagradit će se najkreativnije uređeni izlagački stolove, što je na prošlom PINK DAY-u podjednako oduševilo i izlagače i posjetitelje.

smokey by jimmy choo

Ružičaste Jimmy Choo cipele model Smokey vrijedan tisuću dolara, zatim umjetničko djelo „DESIDERIO N°1 ART MUST BE TASTED“ austrijskog umjetnika Andrewa Stixa, izrađeno specijalno za PINK DAY te set Nikel Privé kozmetike autorice Mirjane Brlečić.

muzej suvremene umetnosti zagreb

Najavljujemo i još jednu, iznimno vrijednu nagradu, ali neka ona bude tajna!

Vjerujemo da će se naši partneri izlagači specijalno potruditi da svoje izlagačke stolove urede i lijepo ukrase – tako da uđu u konkurenciju za najljepši stol.

Ono što je sigurno je da će PINK DAY kao uvijek do sada okupiti veliki broj u ružičasto odjevenih, ili ružičastim ukrašenih, posjetitelja željnih druženja nakon dugih, zimskih i „lockdown“-ovskih dana.

U slučaju nemogućnosti održavanja, rezerviran je rezervni datum – 27.lipnja.
Festival partner ovaj puta je VINISTRA.

PINK DAY možete pratiti i na društvenim mrežama:
Facebook
Instagram

Tekst: Sanja Muzaferija
Uz dopuštenje: WOW

Facebook Like Button