Agatha i ponoćna ubojstva ili kako je Agatha Christie likvidirala najslavniji lik

Vrijeme je da Agatha Christie likvidira svojeg najslavnijeg lika u filmu Agatha i ponoćna ubojstva. Otkrijte Agathin plan za spas svoje budućnosti premijerno na programu Epic Drama.

Film Agatha i ponoćna ubojstva prati slavnu autoricu krimića i detektivku Agathu Christie (Helen Baxendale), koja za vrijeme njemačkih zračnih napada na London odlučuje eliminirati svojeg najslavnijeg lika, Herculea Poirota.

film-agatha-i-ponocna-ubojstva-04

Agatha i ponoćna ubojstva, scenarista Toma Daltona, koji je napisao i dva prethodna Christiejina dugometražna filma – Agatha i istina o ubojstvu i Agatha i Ištarino prokletstvo – premijerno prikazujemo na programu Epic Drama, ekskluzivno u subotu, 4. rujna, u 21:00 sat.

London, 1940. godine. Njemački zračni napadi u punom su zamahu, a posljedice rata prijete budućnosti Agathe Christie, koja stoga odlučuje eliminirati svojeg najslavnijeg lika.

Nakon dvanaest romana o Poirotu u šest godina Agatha bi trebala biti bogatašica. Međutim, jedva spaja kraj s krajem. Ubojstvo Poirota usred ratnih previranja djeluje gotovo pakosno, no Agatha ima plan: roman će prodati privatnom kupcu, svojem velikom obožavatelju koji je spreman platiti koliko treba da bi došao u posjed djelića povijesti.

film-agatha-i-ponocna-ubojstva-03

Dogovara se sastanak u zloglasnom londonskom hotelu, no unatoč nazočnosti starog prijatelja stvari ubrzo kreću po zlu. Dok padaju bombe, a mrtvih je tijela sve više, postaje jasno u kolikoj je opasnosti: jedino vrjednije od posljednjeg romana o Poirotu jest posljednja knjiga koju bi u svojemu životu napisala Agatha Christie.

U glumačkoj su postavi Helen Baxendale kao Agatha Christie, Blake Harrison kao Travis Pickford, Gina Bramhill kao Grace Nicory, Elizabeth Tan kao Jun Yuhuan, Alistair Petrie kao Sir Malcolm Campbell, Vanessa Grasse kao Nell Lewis, Jodie McNee kao policajka O’Hanauer, Daniel Caltagirone kao Eli Schneider, Morgan Watkins kao Rocco Vella, Jacqueline Boatswain kao Audrey Evans, Scott Chambers kao Clarence Allen i Thomas Chaanhing kao Frankie Lei.

film-agatha-i-ponocna-ubojstva-02

Agatha i ponoćna ubojstva, novi dugometražni kriminalistički triler programa Epic Drama u režiji Joea Stephensona, premijerno pogledajte 4. rujna u 21:00 sat.

Za više informacija o programu Epic Drama, posjetite https://www.epicdrama.hr/
Pratite nas na Facebooku: https://www.facebook.com/EpicDramaHR/
Pratite nas na Instagramu: https://www.instagram.com/epicdramahr/

Uz dopuštenje: Grayling (sve fotografije)

Facebook Like Button