Avangardne arome slavnog chefa Thomasa Bühnera

“Ako ću biti kuhar, onda ću biti izvrstan kuhar.” uvijek govori slavni kuhar Thomas Bühner koji je stoga i zaslužio Michelinove zvjezdice, jer se uvijek draži visokog zacrtanog standarda koji si je postavio od trenutka kada je završio svoje školovanje. Zanimljivo je da se za obrazovanje ovog tipa odlučio na nagovor djelatnika koji je radio kao savjetnik u službi za zapošljavanje i na sreću svih zaljubljenika u izvrsnu hranu odabrao zanimanje kuhara. Savršeni chef Bühner, već više od dvadeset godina, spada u sam vrh njemačkih vrhunskih kuhara te je jedan od svega deset majstora kuhinje koji su nagrađeni s čak tri Michelinove zvjezdice.

La Vie restoran

Restoran “La Vie” kuhara Thomas Bühnera dika njemačkog grada Osnabrücka

Restoran Thomas Bühnera “La Vie” smješten je u klasičnoj zgradi iz 18. stoljeća u samom srcu njemačkog povijesnog grada Osnabrücka. Jednostavna, ugodna i opuštajuća atmosfera unutrašnjosti omogućava gostima istinski užitak u kulinarskim vatrometima pripremljenim od strane ovog avangardnog čarobnjaka aroma. Thomas Bühner radi s uvjerenjem kako nema autentičnijeg i intenzivnijeg okusa osim čistog i jednostavnog originalnog okusa pojedinog sastojka. U tom duhu ovaj vrhunski kuhar često provodi tjedne u traženju i finom ugađanju svojih perfekcionističkih kreacija. Thomas Bühner doista oslobađa svoju kreativnost u pravom blagdanu kako za nepce tako i za oko, dokazujući kako je 19 bodova u vodiču Gault Millau istinski zaslužio.

Kako stvara chef Thomas Bühner

Svoje nadahnuće nalazi u najvećem “kuhinjskom” vrtu u Njemačkoj, u raskošnom dvorcu Ippenburg, gdje Thomas sa svojim timom dolazi u ranim jutarnjim satima kako bi ubrali najsvježije sastojke za svoje kuhinjske kreacije. Umjesto procesije pojedinih sljedova jela, Bühnerova eksplozija okusa dolazi u obliku simfonije, u kojoj do izražaja dolazi violina a ponekada oboa. U nekim mesnim jelima prednosot se daje punini okusa mesa dok samo malo kasnije kombinacija ljekovitog bilja ima svoje solističke trenutke. Tanjuri puni kreativnosti, strasti i tehničke preciznosti očekuju sve one koji kušaju Thomasova jela koja odreda slave sva osjetila.

La Vie restoran

Thomas voli izricati krilatice

Drugi moto kojeg se Bühner često drži glasi “treba maknuti nogu sa gasa”. Što to točno znači? Ovaj moto se odnosi na brzinu kojom se jela u kuhinjama najčešće pripremaju, ali također i na temperaturu na kojoj se priprema, dok on voli koristiti vakuum i tehnike kuhanja na niskim temperaturama kako bi aroma riba, mesa i povrća došla do izražaja i dovela do nevjerojatnog učinka na nepcu. Kao izuzetan primjer ističe jelo pod imenom “Pure Deer”, u kojem je, umjesto standardnog načina pripreme umaka, Thomas razvio vakuumsko isparavanje kako bi uhvatio suštinu punog okusa koje na zahtjeva dodatne začine, pržene arome ili tanine.

thomas-buhner-1

Ako ćete imati priliku i naći se tijekom lipnja u Salzburgu u restoranu Ikarus Hangara 7 moći ćete doživjeti razne savršene kreacije jer je u to vrijeme upravo gost ovog restorana chef Thomas Bühner.

Uz dopuštenje: Hangar 7
Fotografije: © Red Bull Media House

Facebook Like Button