Beč je ovog ljeta postao velika pozornica na otvorenom

U okviru manifestacije Bečko kulturno ljeto stanovnici glavnog grada Austrije i turisti ove godine od 3. srpnja do 15. kolovoza 2021. mogu uživati u raznolikom programu uz koncerte, kazališne predstave, plesne nastupe i umjetničke performanse.

Nakon više mjeseci obilježenih ograničenjima u glavnom gradu Austrije ponovno su oživjele kultura i umjetnost. U okviru manifestacije Bečko kulturno ljeto, koja se održava drugu godinu zaredom, stanovnici glavnog grada Austrije i turisti punih 40 dana mogu uživati u raznolikom programu uz koncerte, kazališne predstave, plesne izvedbe i umjetničke performanse.

Bečko kulturno ljeto započelo je 3. srpnja © stadtwienmarketing_David Bohmann

Sve do 15. kolovoza sve ljubitelje kulture i umjetnosti očekuju različita događanja na više od 40 lokacija diljem grada.
Također mogu uživati u kabaretu, slam-poeziji te suvremenom cirkusu, a mogu se i sami okušati u plesu na nekoliko besplatnih radionica.

U manifestaciji sudjeluje oko 2.000 umjetnika, a ovogodišnje izdanje donosi, između ostaloga, i bogatiji program za djecu i obitelji te još raznolikiju gastronomsku ponudu.
Ulaz je besplatan za gotovo sva događanja, a dopuštena je prisutnost osoba s potvrdom o cijepljenju, preboljenoj bolesti ili s negativnim nalazom testa. Potrebna je i prijava na licu mjesta.

Početak manifestacije obilježen je velikim besplatnim koncertom na otvorenom koji je održan 3. srpnja na trgu Rathausplatz ispred zgrade bečke gradske vijećnice.

Bec austria koncertom na otvorenom © stadtwienmarketing_Filip Malinowski

Simfonijski orkestar austrijske državne televizije ORF izveo je Beethovenovu Devetu simfoniju, a dirigentsku palicu preuzela je Marin Alsop. Izvedba „Ode radosti” dječjeg zbora Superar u dosad neviđenoj verziji i s izmijenjenim tekstom izazvala je oduševljenje publike.

Više informacija o manifestaciji i detaljan program možete pronaći OVDJE

Uz dopuštenje: WH Digital GmbH/Inozemni ured Grada Beča

Facebook Like Button