Boje najljepših zemalja svijeta

Od tržnice začina u Rajasthanu do očaravajućih kanala Venecije, svijet je ispunjen jarkim bojama. Ako ste skloni istraživanju svidjet će vam se naš odabir odredišta u kojima boje dominiraju. Luksuzni hoteli dio su doživljaja svake destinacije i možda vas potaknu na momentalnu želju za putovanjem i pakiranjem. Nikako ne zaboravite svoj fotoaparat.

 

mexico

México, Meksiko

México je idealno odredište za posjet koji obuhvaća kulturu, krajolik i neke od najnevjerojatnijih plaža na svijetu. Uživajte u pogledu na prirodne znamenitosti, arheološka baštinu i jarke gradske tržnice na svakom koraku.

Odsjednite u hotelu Four Seasons Mexico koji je idealno smješten u središtu glavnog grada Meksika, a pogodan za dugotrajno istraživanje grada i sve što on nudi. Nakon razgleda pravo je zadovoljstvo vratite se u ovaj luksuzni hotel na osvježavajuće kupanje u bazenu ili njegujući tretman u spa centru nakon čega slijedi večera s kulinarskim specijalitetima u vrhunskim restoranima.

 

jaipur

Jaipur, India

Poznat kao ružičasti grad zbog svoje poznate ružičaste palače i fantastične tvrđave Amber, Jaipur prikazuje Indiju u svom najboljem izdanju. Ovaj grad hvali se titulom grada nakita indijske države Rajasthan, a ulice su pune trgovina dragog i poludragog kamenja koje podsjeća na prošlost Maharaja. Ovaj prekrasan grad postaje prava riznica za kupovinu najboljih suvenira koje će vaši prijatelji pamtiti kao najljepše poklone ikada primljene.

Okružite se brojnim mogućnostima palače Rambagh, drevnog hotela koji se koristi i kao divno mjesto za bankete i kao domaćinski teren za kraljevske polo utakmice. Prekrasni vrtovi i mirna priroda ovog utočišta sigurno će probuditi želju da nikada ne odete iz njih.

 

venecija

Venecija, Italija

Venecija je poznata kao romantično odredište, s kontrastom boja od tirkiznih kanala do svojih poznatih maski koje su stvarno izložene na svakom mjestu. Jedno od najfotogeničnijih gradova na svijetu, a vrlo je lagano uvidjeti zašto, Venecija je prekrasna predstavnica bogate talijanske kulture i povijesti.

Uživajte u razgledanju iz Bauer Il Palazzo, hotela na samom rubu vode, smještenog na samo par koraka od glavnog trga San Marco. Sa svojim koktel i piano barom, fantastičnim restoranom mediteranske kuhinje ovo je mjesto gdje ćete uživati u talijanskom luksuzu u svakoj prilici.

 

istanbul

Istanbul, Turska

Grad koji u svom srcu spaja Istok i Zapad, ova turska metropola je nevjerojatno fascinantna i zapanjiti će čak i najveće putnike. Posjetite Plavu džamiju ili Grand Bazaar gdje ćete moći načiniti mnogo lijepih fotografija ovih znamenitosti . Razgled prekrasnih orijentalnih lampi, tepiha ili ručno oslikane keramike iz vas će izvući pregovaračke vještine koje se na ovom mjestu itekako cijene.

Ukoliko želite samo promatrati iz prikladne daljine ovaj prekrasan fascinantan grad i bogat gradski život možete se smjestiti na krovnu terasu Ritz-Carlton hotela. Ovaj sofisticirani hotel spaja kulturu i izvanrednu kuhinju na nezaboravnom mjestu. Unutarnji bazen ujedno je i predivno mjesto s kojeg možete imati jedinstven pogled na horizont grada.

 

maroko

Maroko

Intrigantne povijesti koja je još uvijek živi u mnoštvu drevnih gradova ove zemlje, Maroko je raj za fotografiranje. S kontrastima planine Atlas i dalekim dinama Sahare, ova zemlja nudi obilje mjesta za razgledavanje. Jednostavno ćete se zaljubiti u veličanstveni Marakeš, od milja nazvan crveni grad zbog svojih osebujnih gradskih zidina i nevjerovanog bogatstva niza znamenitosti.

Ako želite izbjeći užurbanosti glavnog grada odsjednite u oazi mira La Mamounia, malo izvan Marakeša. Ovaj vrhunski hotel uključuje kulturu i luksuz. Počastite svoje okusne pupoljke u restoranu s dvije Michelin zvjezdice i uživajte u jedinstvenom podzemnom spa salonu. Ovaj hotel je krajnja točka za svačiji užitak.

Tekst i fotografije uz dopuštenje Wish hr partnera, Quintessentially Lifestyle.

Quintessentially
tel: +385 (0) 1 777 6164