Budućnost donosi zeleniju vožnju

Ekološki osvješteniji automobili, prenosive postaje za punjenje električnih modela, učinkoviti Driv-E motori s niskom potrošnjom i nižim emisijama CO2. Sve su to inovativna Volvo rješenja koja nam donose ekološki prihvatljiviju vožnju.

Vremenske nepogode koje haraju svijetom, otapanje ledenjaka na zemljinim polovima… sve su to signali da previše zagađujemo naš planet i životni okoliš. Svjestan ovih problema, Volvo je odlučio razviti cijeli niz domišljatih tehnologija koje bi pomogle ublažiti posljedice globalnog zatopljenja i svima nam omogućiti zeleniju vožnju.

Prenosivi paviljon za punjenje električnih modela

U svojim pionirskim naporima Volvo se već proslavio električnim i hibridnim modelima C30 Electric i V60 Plug-In Hybrid koji su dokazali da Volvo misli ozbiljno kada je u pitanju ekologija. Ovi inovativni modeli donijeli su ekološki čišće tehnologije, kombinirali raznovrsne pogonske sustave te donijeli inovativne tehnologije učinkovitog iskorištavanja goriva. No nije se stalo samo na tome. Nadahnut futurističkim i ekološkim karakteristikama modela V60 Plug-In Hybrid, Volvo je u suradnji s međunarodnim arhitektonskim časopisom „The Plan“ pokrenuo natječaj u kojemu je tražio kreativna rješenja za dodatno isticanje vrijednosti hibridnih automobila. Na natječaju je pobijedila genijalna ideja Alvina Huanga i njegove tvrtke Synthesis Design & Architecture koja je ponudila rješenje u vidu sklopive i prenosive postaje za napajanje. Stvorivši paviljon koji se može sklopiti i prevesti u prtljažniku automobila, Alvin Huang je predložio briljantnu ideju koja nas neposredno prenosi u budućnost električnih automobila. U vizualnom i konceptualnom smislu izvedba ove ideje vizualna je nadopuna dizajnu V60 Plug-In modela te elegantno naglašava sve vrijednosti koje ga odlikuju: kvalitetu, poštivanje okoliša, funkcionalnost i tehnološka rješenja za svakoga.

Učinkoviti Driv-E motori

Ekološki napori Volva ne zaustavljaju se samo na razvijanju rješenja za ekološki osvještenije automobile, nego se protežu i na stvaranje motora koji će trošiti manje goriva, bolje iskorištavati energiju te nuditi manje ispušne emisije ugljičnog dioksida. Već ove godine Volvo je predstavio svoje nove kompaktne 4-cilindarske Driv-E motore koji će pogoniti sve Volvo modele. Njihova inovativna i-Art tehnologija ubrizgavanja osigurava idealnu količinu goriva u svakom trenutku procesa izgaranja te time smanjuje nepotrebno rasipanje goriva. No ono što je još značajnije u vezi s Driv-E motorima je to što su već u startu spremni za elektrifikaciju. Ključne komponente kao što je integrirani starter generatora mogu se jednostavno spojiti, a zbog kompaktnih dimenzija četverocilindarskog motora moguća je jednostavna ugradnja električnog motora u samom motornom prostoru. Baterijsko pakiranje može se smjestiti u sredinu automobila. I time se svaki automobil može potencijalno pretvoriti u hibridni ili električni.

Vozimo zeleno

Budućnost će biti zelena… ili je uopće neće biti. Upozorenja koje nam šalju vremenski poremećaji i brzo otapanje ledenjaka moraju biti smjerokaz naših budućih akcija. Volvo je više nego svjestan ove problematike. I kao nijedan drugi proizvođač automobila na svijetu već danas je ponudio rješenja za našu zeleniju i čišću budućnost.

Pridružite se i vi zelenim naporima Volva i predložite ekološki održivu ideju za našu ekološki sretniju budućnost. Vaše prijedloge već sada možete postirati na Volvo facebook stranicu.

Facebook Like Button