Che buona Mortadella

U svome domu napravite jednostavan, brzi ali ujedno savršeni sendvič, kojim ćete osvojiti sve članove svoje obitelji.

2 šnite mortadele s maslinama (Gavrilović San Giorgio mortadella superiore s maslinama)
80 ml majoneze
50 g sira gaude
1 svježa bijela žemlja
1 i 1/2 čajna žlica ketchupa
1/2 čajne žlice maslinovog ulja
1 prstohvat soli
1 prstohvat papra
1 srednje veliki kiseli krastavac
5 vlati svježeg vlasca

Priprema:
Prvo nasjeckajte krastavac na kockice, naribajte sir i sitno nasjeckajte vlasac. Zatim prerežite žemlju na 8 jednakih dijelova i svaku šnitu mortadele na 4 jednaka dijela. U zdjelici pomiješajte ketchup, majonezu, sol, papar, kopar i maslinovo ulje. Nanesite umak na dijelove žemlje, zatim postavite trokutiĆe moratdele, posložite sve na tanjur za serviranje i posipajte krastavcima, sirom i vlascem upravo tim redosljedom. Jelo je spremno za posluživanje.

Autor: TOMISLAV MIROSAVLJEVIĆ
Fotografija: Foter