Chef Mate Janković i Good Food stvaraju nove sjajne okuse

Prefiks ‘Specialties by Mate Janković’ u Good Food ponudi označava jela novih okusa.

Good Food i chef Mate Janković glavni su akteri uzbudljive suradnje na koju se (ponovno) čekalo dugih 13 godina. Naime, sada već davne 2008. otvoren je prvi Good Food u Zagrebu, za čiji je menu bio zaslužan upravo chef Mate.

good food specialties by chef Mate Jankovic

U međuvremenu je Good Food postao jedno od najprepoznatljivijih imena na zagrebačkoj street food sceni, dok je chef Mate Janković upisao svoje ime visoko na ljestvicu renomiranih chefova i food konzultanata u Hrvatskoj.

Danas, više od desetljeća nakon prve suradnje, omiljena zagrebačka street food destinacija Good Food i chef Janković udružili su svoje snage te predstavili novi menu, savršen za nadolazeće tople ljetne dane.

good food specialties by Mate Jankovic-1

MATE JANKOVIĆ POTPISUJE NOVE SPECIJALITETE U GOOD FOOD-U
Okosnicu filozofije Good Food-a čini zdrava, svježa i ukusna hrana, pripremljena na jednostavan, ali kreativan način. Menu je podijeljen na nekoliko kategorija: burgeri, salate, bowls i tortilje.

S obzirom kako je Good Food poznat po osluškivanju želja svojih gostiju te sezonskom nadopunjavanju i mijenjanju menija, ovo je bio idealan trenutak da se Good Food ponovno udruži s kreatorom početnog menija i zajedničkim snagama ponude slasne zalogaje. Mate je u svakoj kategoriji osmislio jedno ili dva jela, inspirirana kulturama poput Azije, Grčke i Meksika.

good food Aplha & omega salata by mate jankovic

Alpha & Omega osvježavajuća je salata koja će vas u trenutku preseliti u Grčku, a Mate ju je zamislio kao kombinaciju piletine, kristalke, crvenog radiča, rikole, kapara, maslina, ljubičastog luka, mini rajčica i posebnog grčkog umaka s origanom.

good food Tiger's garden salad

Ljubitelji dalekog Istoka zavoljet će Tiger’s garden salatu, spoj neočekivanih sastojaka koji su se fantastično sljubili: hrskavih paniranih kozica, avokada, mini rajčice, kristalke i radiča, bobica šipka, finih fileta naranče, badema i wasabi umaka.

azijska kuhinja by chef mat jankovic The Last Samurai bowls

Još jedno jelo inspirirano dalekim Istokom krije se pod nazivom The Last Samurai.
Jasmin riža, panirane kozice, edamame, paprika, mrkva, rikola, ljubičasti luk, mini rajčica, limeta, rotkvica, marinirani đumbir, kikiriki, korijander i azijski umak sastojci su ove aromatične azijske zdjelice sreće, koji osvajaju na prvi zalogaj.

meksicka kuhinja by mate jankovic Desperado bowl

Snažni okusi i namirnice koji dominiraju u meksičkoj kuhinji prisutni su i u Desperado bowl-u, koji bi se mogao okarakterizirati kao dekonstruirani burrito: jasmin riža, crispy piletina, salata, paprika, mini rajčica, kukuruz, grah, ljubičasti luk, jalapeno rajčica, Cheddar sir i cezar umak.

chef mate jankovic Beef cheeks tortilla

Beef Cheeks tortilla sastoji se od mekih i sočnih junećih obraza prethodno dinstanih u crvenom vinu, grana padana, crispy luka, ricaste salate, mini rajčica te umaka od hrena i kiselog vrhnja, koji se izvrsno slaže s govedinom.

good food Gourmet 42 burger

Apsolutna zvijezda novog menija nedvojbeno je burger GOURMET 42

Podatno brioche pecivo napunjeno je s 42 dana odležanim junećim mesom, karameliziranim lukom, Cheddar sirom i vrlo malo umaka na bazi senfa i majoneze.
Zašto tako malo sastojaka?
Riječima chefa Jankovića: “Kad imate meso odležano 42 dana, želite da meso i njegova kvaliteta dođu do izražaja, a dry aged steakove karakterizira iznimna sočnost i mekoća te specifične orašaste arome.”

burger s odlezanim mesom by good food i chef Mate Jankovic

S ovom dugo iščekivanom suradnjom samo je djelomično osvježen menu, s obzirom da su kultni good food klasici i dalje na meniju. Koji su to točno o(p)stali te kako se nose “bok uz bok” s novim imenima, provjerite na must-go zagrebačkim foodie adresama – Palmotićeva 2 i Teslina 7.

Foto: Sanja Jagatić
Uz dopuštenje: PR365

Facebook Like Button