Chicago vjetroviti grad koji će vas oduševiti na prvi pogled

Grad Chicago osvaja neizmjernom ljepotom moderne arhitekture u spoju s tradicionalnim vrijednostima staroga grada Amerike, jednog od utemeljitelja američke kulture, poslova, zabave.
Možda je Chicago grad baš za vas.

chichago grad

Smješten na jezeru Michigan, Chicago zauzima titulu trećeg najvećeg  grada u Sjedinjenim Američkim državama nakon New Yorka i Los Angelesa. Ime Chicago je indijanskog porijekla, “Shikako”, što u prijevodu znači divlji luk.

navy-pier-chichago

Grad od 9 milijuna stanovnika, ima puno toga za ponuditi. Chicago predstavlja centar kulture i financija SAD-a.
Poznat je po svom nadimku “The Windy City”, vjetroviti grad i ponosno nosi svoj nadimak zbog vjetrova na jezeru Michigan. Drugi smatraju da nadimak predstavlja metaforu koju je napisao novinar u 19 st., koji se razočarao kada je došao u Chicago, jer od svih onih velikih priča koje je čuo, u gradu nije bilo toliko toga koliko je očekivao.

Kulturne atrakcije

Shedd akvarij dom je 32.500 životinja koje plivaju, pužu, lete. Od vidre i hobotnica, guštera, kitova i dupina, pa sve do morskih galebbova, morskih kornjača i morskih pasa.

Skydeck Chicago nudi veličanstveni pogled na prekrasnu arhitekturu grada. Sunčan dan nudi još bolji pogled koji seže i do 80 kilometara. Zamislite pogled na Michigan, Indianu, Illinois i Wisconsin, kružeći i šećući uokolo na vidikovcu nebodera.

Muzej znanosti i industrijenajveći je znanstveni centar u zapadnoj hemisferi i ima gotovo 400.000 četvornih metara izložbenog prostora. Ovo je prvi muzej u Sjevernoj Americi, koji je omogućio svojim posjetiteljima dodir i interakciju s eksponatima.

Adler Planetarium

Adler Planetarium poziva da istražite svemirski prostor, a bez napuštanja Chicaga. Dovoljno je da slijedite astronauta u orbitu i doživite ljepotu u noćnom zvjezdanom nebu.

Institut umjetnosti dio je obveznog obilaska u Chicagu bez kojeg bi upoznavanje grada bilo nepotpuno. Instituta umjetnosti drugi je najveći nacionalni muzeja kada je kultura u pitanju.

Muzej Field dom je za više od 26 milijuna predmeta, uključujući tyrannosaura rex Sue, koji je jedan od rijetkih dinosaura čiji je kostur u potpunosti sastavljen. Svojom visinom od 4 metra i dužinom od 12 metara ostavlja bez daha, a svoje je ime dobila po osobi koja ju je otkrila, Sue Hendrickson. U muzeju otkrijte i 23 mumije koje se nalaze u redizajniranim grobovima.

Smještaj u Chicagu

U samom centru grada imate veliki izbor hotela. Ako želite izdvojiti malo veću svotu novaca za hotel, preporučujemo vam Hotel 71, Congress Plaza Hotel, River Hotel koji će vas oduševiti svojim glamurom i luksuzom. 

Za jeftiniju opciju, grad nudi hostele  oko sveučilišta Lincoln Park i Rogers Park, oko 25$ na više. 
Za dnevni budžet potrebno vam je oko 80$, ovisi kako rasporedite novac i što kupujete.

chicago-112839_960_720

Zdravstvo osiguranje

Preporučujemo vam da imate putno osiguranje u SAD-u, zbog visokih cijena zdravstvene skrbi. Sve se naplaćuje u gotovini i na licu mjesta. Zdravstveni uvjeti su slični europskim, tako da se ne morate previše brinuti.

Da li znate?

> Harold Washington je najveća svjetska javna knjižnica, koja ima više od milijun knjiga
> Chicago je najveći dom Poljaka u svijetu
> Grad iz kojeg dolaze brojne poznate sportske momčadi i šesterostruki košarkaški prvaci Chicago Bulls i hokejaška momčad Chicago Blockhowks.
> Chicago ima 560 parkova i oko 198 kvartova
> Chicago ima najdulju ulicu na svijetu – Avenija Western
> Čarobnjak iz Oza je napisan u Chicagu

Facebook Like Button