Čokolač

Jako jednostavan i fin – i odlično se slaže sa svim što imate pri ruci od voća, suhog voća, odmrznutog ili čak i kandiranog.

Sastojci za 6 osoba

3 jaja
80 grama šećera
80 grama brašna
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
250 grama čokolade (gorka ili za kuhanje)
150 grama margarina ili maslaca
100 grama malina (ili bilo kojeg drugog voća)

Priprema

Jaja izmješajte sa šećerom, brašnom, praškom za pecivo i vanilin šećerom. U zdjelici na štednjaku istopite čokoladu sa margarinom ili maslacem, te je umešajte u prvu smjesu mikserom.
Maline i ribizl dodajte na kraju. Možete ih poslagati na smjesu koju ste izlili na zamašćeni i brašnom posipani pleh, ili ih možete
umiksati u smjesu mikserom. Također možete umjesto malina i ribizla koristiti bilo koje drugo sezonsko voće (jošta, šljiva, marelica…)
Veće voćke možete dodati nasjeckane.

Pecite u prethodno ugrijanoj pećnici 30 minuta na 175 stupnjeva.

Ako želite možete ga “podebljati” tučenim slatkim vrhnjem ili domaćim pekmezom.

Autorica: Marta Pribanić
Slike: Marta Pribanić