Crimson Peak

Dobrodošli u Crimson Peak, bajkovito zdanje na vrhu planine koje iza svo­jih hladnih zidova krije tajne koje nikada ne želite saznati!

Radnja filma smještena je u 19. stoljeću u Cumbriji, maloj pokrajini na sje­veru Engleske gdje u sablasnu staru palaču, nakon udaje za misterioznog Sir Thomasa (Tom Hiddleston), stiže mlada spisateljica Edith Cushing (Mia Wasikowska). U tom novom domu, velebnoj kući njegovih predaka, ona neće pronaći mir. Crimson Peak mjesto je prepuno sablaznih obitelj­skih tajni i duhova prošlosti. To je palača koja diše, krvari… i pamti.

crimson-peak-1

Scenarij za ovu jezivu priču o duhovima Guillermo del Toro je napisao još 2006. godine, ali je snimanje odgođeno zbog njegova rada na scenariju za Hobite. Upečatljiv stil del Tora garantira da će ovo biti prava gotička roman­sa sa zastrašujućom horor atmosferom, stoga su visoka očekivanja za Crimson Peak sasvim opravdana.

Glumačka ekipa također je vrlo zanimljiva – Tom Hiddleston (koji se prik­ljučio nakon otkazivanja glumca Benedicta Cumberbatcha), Mia Wasikowska (koja je za ulogu odabrana nakon što je Emma Stone morala otkazati angažman), Jessica Chastain, Charlie Hunnham i Doug Jone.

Uz dopuštenje: Blitz film i video distribucija (sve fotografije)