Daruvarske toplice

Ovdje ćete naći specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju s dugom tradicijom uspješnog liječenja reumatskih bolesti.
Daruvarske Toplice nastale su na rimskim ostacima, a obnovljene su i izgrađivane zaslugom plemićke obitelji Janković. Među kupališnim zgradama najstarija je Antunova kupka koja datira iz 1772. godine. Ostale zgrade i kupke, među kojima su Ivanova kupka i dom, Švicarska vila, Arcadia i Centralno blatno kupalište, izgrađene su tijekom 19. i početkom 20. stoljeća.

Na prostoru današnjih Daruvarskih Toplica o zdravlju brinu već dvije tisuće godina, a postanak i kontinuitet lječilišta temelji se na prirodnim vrelima, mineralnom blatu ili peloidu, te stručnom medicinskom osoblju. U ovome gradu liječilištu, antičkog imena “Aquae Balissae”, prve su kaptaľe izvora ljekovite vode uređene 288. godine prije Krista, a temperatura im je u prosjeku 46,7 stupnjeva Celzijusa.

Daruvarske Toplice specijalizirane su za liječenje reumatskih bolesti, provođenje medicinske rehabilitacije, rekreacije i turizma. Turizam je ovdje razvijen zahvaljujući očuvanom okolišu i optimalnom spoju prirode i najsuvremenijih postupaka kod liječenja reumatskih bolesti, medicinske rehabilitacije i sportske rekreacije. Liječenje termalnom vodom i mineralnim blatom kao prirodno ljekovitim čimbenicima imaju dugu tradiciju.

Liječenje u Daruvarskim Toplicama provodi se postupcima kompleksne medicinske rehabilitacije u terapijskim bazenima i gimnastičkim dvoranama, kao i modernim elektroterapijskim procedurama: modularne galvanske struje, ultrazvuk, laser, magnetotron, biofeed-back, krioterapija i slično. Svako liječenje i rehabilitacija odvijaju se pod stalnim nadzorom liječnika specijalista, fizioterapeuta i pratećeg medicinskog osoblja.

Djelovanje termalne vode i mineralnog blata (fanga) je fizikalno, biološko i kemijsko. Zdrava topla voda po svojem je sastavu indifirentna akvatoterma s mineralizacijom ispod jednog grama, a ljekovito mineralno blato je amorfna nakupina modrikasto sive gline sa sitnim česticama kremenog pijeska i vulkanskog je podrijetla. Njihova najveća vrijednost očituje se u uspješnom liječenju reumatičnih i ginekoloških oboljenja.

KORISNE INFORMACIJE:

Smještaj: na raspolaganju su vam: hotel Termal, hotel Balise, Villa Arcadia.

Restorani: najpoznatiji je restoran Terasa koji nudi autohtone domaće specijalitete; zagorske štrukle, placke od krumpira, salamu od konjetine, razne vrste odrezaka i kotleta, ali i vegetarijanska jela te slavonske palačinke.

Facebook Like Button