Dee Bowman stručnjakinja za raskošne poklone

Što kupuju osobe s iznimno mnogo novca za božićne poklone i kako biraju darove? U svijetu postoje ljudi, ništa neobično, koji imaju jako puno novca, ali zbog opterećenosti poslovnim obvezama malo slobodnog vremena.

Zato koriste posebne servise i usluge. Što je “Quintessentially’s sourcing service”? To je posebna usluga nabave koja stoji na usluzi klijentima diljem svijeta s posebnim, osobnim zahtjevima, posvećena odabiru najboljih i najeksluzivnijih poklona. U suradnji s renomiranim luksuznim brendovima Quintessentially pronalazi limitirani nakit ili neke modne dodatke, poput Hermes torbica, satova ili gadgeta koji su u ponudi u ograničenim izdanjima.

W: Koji ste najekstravagantniji poklon morali nabaviti?

Zahtjevi koje dobivamo se kreću od svakodnevnih do izvanrednih. Najviše se izbor luksuznih poklona svodi na torbe poput Hermès Birkinica ili Kellyca, koje svakako spadaju u kultne ženske torbe dostupne ipak samo najizbirljivijoj razini klijenata.

One koštaju od desetak ili stotinjak tisuća funti, pogotovo ako klijent traži posebnu vrste egzotične kože, poput krokodilske. Najekstravagantniji poklon koji nam je bio naručen je bio ručni sat Ulysse Nardin, kojih je bilo proizvedeno samo šest. Njegova vrijednost procijenjuje se na preko 600,000 Funti.

qg-ladies

W: Koji su naneobičniji zahtjevi koje ste dobili od klijenata?

Jedan neobičan zahtjev došao je od klijentice koja je zaželjela privatan shopping za sebe i svog supruga. Doletjeli su u London u vlastitom avionu, a vrhunski dućan njihove omiljene luksuzne modne marke ostao je otvoren isključivo za njih. Na raspolaganju su imali osobnog stilista i krojača, a kupili su odjeću iz najnovije kolekcije koju su mogli prilagoditi svojim zahtjevima istu večer.

W: Tko su vaši klijenti?

Naši klijenti su uglavnom poslovne osobe, koji zbog pomanjaknja vremena žele uslugu pronalaska posebnih poklona. Naši klijenti žele posebne poklone koji nisu nadohvat ruke u dućanima a jednostavno nemaju vremena ili sklonosti kako bi proveli sate i sate u kupovini poklona.
Podjednako se radi o ženama i muškarcima ali u vrijeme prije samog Božića, kada se najviše kupuju darovi, ipak nam narudžbe šalju više muške osobe, obično u zadnji tren :)

reclining-model-bulgari-bag yoko-and-books

W: Koji su trendovi kod vaših klijenta u izboru poklona za 2017. godinu?

Primjetili smo da ljudi žele darove koji pružaju neko novo iskustvo, kako bi ostavili poseban pečat s darovanjem kod osobe kojoj poklanjuju. Primjerice poklanjaju se perslonalizirani tečajevi kuhanja s omiljenim kuharom ili tečajevi za proizvodnja vlastitiog viskija. Ovakvi darovi postaju jako popularni.

Kao i uvijek, modni trendovi brzo dolaze i prolaze. Torbe postaju sve manje i to je izgleda trend koji će se nastaviti u 2017. godini. Nedavno smo nabavili izrazito malu vintage Hermès Kelly ručnu torbicu. Bila je slatka, a imala je svega dovoljno prostora za mobilini aparat i ruž.

shopping-bags

W: Koriste li muškarci više vaš servis od žena i jesu li zahtjevniji?

Muškarci i žene koriste naš servis podjednako, i ne može se reći kako je netko zahtjevniji. Muškarci se više oslanjaju na instink te brže donose odluke dok žene pokušavaju biti informiranije i vole imat više opcija na raspolaganju.

W: Na koji se način vaša tvrtka razlikuje od drugih sličnih usluga?

Mi nudimo jedinstvenu osobnu uslugu. Svaki zahtjev u Quintessentiallyju obrađuje specijalist za nabavu. Stvorili smo specijaliziranu ponudu poklona koji su maštoviti kako bi klijenti mogli izabrati dar točno prema svojim željama. Imamo pristup uobičajenim i rijetkim komadima iz limitiranih kolekcija pa sve do jedinstvenih kolekcionarskih komada. Mi nudimo besprijekornu uslugu bez stresa.

qg-men

W: Što vam se najviše sviđa u vašem poslu?

Sastanci s dobavljačima te pregledavanje njihvog izuzetnog nakita, umjetničkih djela i satova pravi je užitak. Radimo zajedno s dizajnerima i umjetnicima koji su strastveni u svom poslu. Svaki dio njihovog umijeća očituje se od načina na koji izabiru dragocjene dragulje pa sve do načina na koji prikazuju svoj brend. Oni su vrhunski profesionalci i znaju svoj posao do detalja.
Konstantno učimo od takvih majstora te zato možemo iskoristiti njihovu stručnost prilikom nabave pojedinih vrijednosti za naše klijente.

W: Koji su vaši savjeti za božićnu kupovinu ove godine?

Dajte si vremena koliko vam god stoji na raspolaganju i svakako prekrasno zamotajte poklon. Odlaganje kupovine zadnjoj minuti oduzima zadovoljstvo kupnje a poklonima kupljenim na brzinu često nedostaje smisao a nije cilj da poklon bude isključivo skup. Moj savijet? Prepustite nama svoju božićnu kupnju.

Usluga Quintessentially Gifts je dostupna svima i dostavlja međunarodno.

gifts@quintessentially.com
www.quintessentiallygifts.com
Autor: Diana Mikloš

Facebook Like Button