Savršene dizajnerske ideje za Uskrs

Uz slavlje Uskrsa vežu se brojni simboli i običaji koji variraju od zemlje do zemlje. No većini je zajedničko bojanje pisanica, ukrašavanje interijera zečevima i pilićima, korištenje posebnog posuđa na blagdanski stol, cvijeće posvuda.

Bijela jednostavnost
Partnerstvo dizajnera Pieta Boona i Seraxa odražava njihovu zajedničku fokusiranost na detalje i težnju za savršenstvom. Spajanjem dizajna i funkcionalnosti nastala je sofisticirana kolekcija Basic. Jednostavna poput praznog platna na kojem će svako jelo izgledati prelijepo.

dizajnerski-uskrs-1 dizajnerski-uskrs-2

Krhko i lijepo
Dizajn seta posuđa koji izgleda kao da je izrađeno od krhke ljuske jaja potpisuju Dols & Martens za Serax. Inspiraciju su pronašli u prirodi, poštujući karakteristike materijala. Zemljanim bojama i oblicima ovi lijepi komadi posuđa pozvaju korisnike da izmisle iznenađujuće i neuobičajene obroke poticajne za oči i nepce.

dizajnerski-uskrs-3 dizajnerski-uskrs-7

Savršena nesavršenost
Tanki porculan pruža nebrojene mogućnosti za inovacije i igre oblicima. Savršena nesavršenost prvi je put dobila šansu igrati glavnu ulogu u procesu proizvodnje. Unikatni komadi posuđa bit će jedinstveno i oku ugodno iznenađanje na blagdanskom stolu, a osobito mali čajnik u obliku pileta. Kolekciju je dizajnirao Ross Van de Velde.

dizajnerski-uskrs-7 dizajnerski-uskrs-4

Pantone svemir
Proljetno buđenje na stolu će najbolje dočarati kolekcija Pantone, za profesionalnu i kućnu uporabu. Tanjuri, zdjelice i šalice potaknut će kreativnost pri serviranju, a vrlo su praktične, jednostavnog oblika i lako se slažu. Paleta boja na stoku ovisit će isključivo o vašoj kreativnosti. Pantone, još jedna kolekcija iz Seraxa, predivna je simbioza između dizajna i boja.

Ne može bez cvijeća
S novim kolekcijama vaza, Serax se vraća svojim korijenima. U ponudi je raznolika zbirka vaza jedinstvenih boja, tekstura i materijala. Bez obzira jeste li poklonik rustikalnog, minimalističkog ili klasičnog stila, nećete pogriješiti u svom izboru jer će se ti predivni dizajnerski komadi uklopiti u svaki prostor. Uostalom, Uskrs bez cvijeća je nezamisliv, a cvijeće treba biti u posebno lijepoj vazi.

dizajnerski-uskrs-10 dizajnerski-uskrs-8

Romeo iz Serralunge
Klupa je svakako najrašireniji komad vrtnog namještaja. Može stajati na terasi, u hladu drveta, ali i u interijeru. Noge klupe Romeo, koju je Paolo Rizzatto dizajnirao za Rerralungu, su čvrste bez obzira na kojoj vrsti tla stoje. Sjedaći nagib spriječava zadržavanje vode, a rešetke naslona cirkuliranje zraka. Inovativni element ove ugodne klupe je u tehnologiji proizvodnje od jednog komada materijala u rotacijskom kalupu.

dizajnerski-uskrs-11

Laki hod po kamelijama
Dizajnerica Paola Lenti 2013. je kreirala tepihe s motivom kamelije u bijeloj, ružičastoj i crvenoj boji. Izrađeni su od vune u ograničenim serijama. Prostoru će dodati svježinu i dašak romantičnosti, a korak po kamelijama bit će lak i uzbudljiv, kao i dojam koji će stvoriti u prostoru.

dizajnerski-uskrs-6 dizajnerski-uskrs-5

Trava zelena
Ručno izrađena vaza od kamena svojim neobičnim dizajnom koji oponaša travu dizajnirao je dvojac Claydies – Karen Kjældgård-Larsen i Tine Broksø. Svoj su studio osnovali prije petnaest godina.
“Kad Tine baci grudu gline, Karen je uhvati. Karen je baca natrag ka Tine, ali ona padne na zemlju. Potom pokušavamo s novim grudicom. Ovaj put Tine je uhvati i počne oblikovati. To je ping pong proces u kojem smo uvijek u lovu na dobre ideje. Uvijek se trudimo napraviti dobar dizajn, zabaviti sebe i druge ljude”, objasnili su način na koji stvaraju.

dizajnerski-uskrs-12

Lago za kreativce
Lago 36e8 sustav je sastavljen od komponenti koje se mogu slagati ovisno o potrebi i ukusu klijenta. Dizajn Lago proizvoda simbolizira fleksibilnost. Poput mozaika, figurativnih i apstraktnih, 36e8 stilovi mogu biti geometrijskih ili antropomorfnih oblika, a prikladni su za opremanje svih prostora doma, od kupaonica do dnevnih boravaka. Lago 36e8 je osnovna jedinica za autorski, vlastiti osjećaj dizajna.

dizajnerski-uskrs-9

Gnijezdo za odmor i bijeg
Je li moguće stvoriti krevet koji je udoban i ugodan poput gnijezda? Kako biste spavali zamotani vizualnom i zvučnom barijerom koja se proteže oko madraca? Krevet Colletto za tvrtku Lago dizajnirala je Nuša Jelenc. To je prsten meke pjene za odmor i bijeg od svakodnevice. “Ovratnik” za krevet može se otvoriti desno, lijevo, ili se potpuno okrenuti prema gore ili dolje, poput dolčevite na vratu.

dizajnerski-uskrs-13

Košara puna jastuka
Stolac Womb dizajnirao je 1948. godine Eero Saarinen. Zahtjev tvrtke Knoll bio je da kreira stolac koji bi bio poput košare pune jastuka. Smislio je sjedaći dio stolca koji je već desetljećima omiljen među onima koji se vole sklupčati i uživati u njegovoj udobnosti. Idealan je za opuštanje, čitanje, razmišljanje… Ili, u dvije riječi – klasik dizajna.

Tekst i fotografije: Lifestyle Store Et Cetera
Nova Ves 17
10 000 Zagreb

Facebook Like Button