Dvije zlatne medalje za vina Zdjelarević selekcije

Vina Nagual bijeli berbe 2013.godine i Muškat brutal berbe 2009.godine iz proizvodnje “ZDJELAREVIĆ VINO SELEKCIJA “ najbolje su ocijenjena Hrvatska vina na nedavno održanom 60. po redu Sajmu “ VINO LJUBLJANA “ international wine competition.
Ova izvrsna vina bit će predstavljena i na nadolazećem festivalu WineRi u Rijeci u Pomorsom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja na adresi Muzejski trg 1. koji će se održati 20. i 21.04.

Nagual

Vrhunsko bijelo vino Nagual iz 2013.godine izrađeno je od sorta Chardonnay i Sauvignon i dolazi nam s lokaliteta Slavonije, a uz pitak i savršen okus na nepcima sadrži 14,0 % alkohola. Ovo vino možete servirati uz zreliji ovčji sir ili aromatičniji sir s plijesni, odlično odgovara uz različite tjestenine s finim umacima ili pak uz jela od crvenog mesa.

Izdvojeno:
> Chardonnay fermentacija na vlastitim kvascima u Berique 225 l, malolaktika, dozrijevanje na finom talogu 24 mjeseca. Sauvignon fermentacija u inox bačvi zrenje na finom talogu u reduktivnim uvjetima do 24 mjeseca. Nakon 24 mjeseca vina su spojena na daljnje zrnje u velikoj drvenoj bačvi 12 mjeseci. Napunjeno nakon ukupno tri godine zrenja i odležano godinu dana u bačvi.

Muscat Brutal Reserva

Muškat brutal berbe 2009.godine kvalitetno je suho bijelo finog tipičnog muškatnog okusa. Dolazi na s lokaliteta Slavonija pobliže Brodskog Stupnika. Vino sadržava u sebi 13,0 % alkohola a okusom doziva fino tropsko suho voće s punim okusom bobica grožđa. Ugodnih kiselina i svježine na nepcima savršeno se slaže s oboritom bijelom ribom, sa školjkama i škampima, tjesteninu s plodovima mora, a kao desertno vino servira se uz odležane sireve i orašaste plodove.

Izdvojeno:
> Muškat brutal berbe 2009.godine jedinstveno je autorsko vinarsko djelo. Finog je punog tijela te istančanog slojevitog strukturnog kako mirisa tako i okusa. Ostavi li se malo u čaši otvaraju se brojne mirisno okusne senzacije. Ovo vino ima vrlo dobre potencijale razvoja u boci.

Više detalja o predmetnim vinima možete pročitati na našoj stranici ZDJELAREVIĆ SELEKCIJA

Facebook Like Button