Vrhunska vina Zdjelarević

Projekt stvaranja novog modernog i vrhunskog vina te limitiranih izdanja pod imenom Vina Zdjelarević proizvedena su pod tehnološkim vodstvom i nadzorom Davora i Inje Zdjelarević, u zajedničkom projektu i kooperaciji s najboljom vinskom mrežom iz regije.

ZWS vina

Ako se pitate što se krije iza imena na etiketi ZWS otkriti ćemo vam da su to posebne serije vrhunskih vina koje Davor Zdjelarević stvara u suradnji s ostalim vinarima iz Hrvatske uzimajući u obzir odabrane sorte vina i stvarajući od njih poseban okus i užitak u čaši.

S vinarima diljem Slavonije, Istre i Dalmacije obilazeći vinograde i podrume u kojima se radi određena vinska selekcija stvaraju se butelje koje na svojoj etiketi zavrjeđuju imati oznaku ZWS.

zws-vina-5

Kako je sve krenulo – 2014.godina

Potaknut dinamičnim razvojem tržišta vina Davor Zdjelarević pokrenuo je jedinstveni projekt prve difuzne vinarije u Hrvatskoj. Tridesetogodišnje iskustvo koje ovaj vinar sakupio tijekom svoga rada, a koji je ujedno i vizionar hrvatske vinske scene stvorio je sa svojim kolegama seriju vina u čijoj se kruni nalazi Graševina, Chardonnay, Sauvignon blanc, Malvazija, Pošip, Muscat Brutal, Cabernet Sauvignon, Babić i Plavac Mali.

zws-22

U želji za sinergijom zajedničkih stvaralačkih mogućnosti i kreativnih umijeća u koja su utkani izvrsni dugogodišnji poslovni i prijateljski odnosi stvorena je jedinstvena serija najatraktivnijih hrvatskih vinskih imena koju vinari zajednički potpisuju. Sva ova zadivljujuće ukusna vina s očekivanim karakteristikama za svaku sortu i savršeno osmišljenim etiketama s oznakom ZWS proizvedena su u manjim serijama i namijenjena su isključivo najboljim vinotekama i namijenjena za ispijanje u najboljim restoranima.

zws-vina-1

zws-vina-2

Grand Cuvee Blanc i Grand Cuvee Red

NAGUALDragulj u kruni zajedničke proizvodnjei stvaranje je Nagual Grand Cuvee. Ova serija vina predstavlja cuvee dobiven miješanjem zrelih, odležanih vina u hrastovim bačvama (Barrique 225 L) najmanje dvije godine. Nagul bijeli (cuvee Chardonany i Sauvignon) najbolje je ocijenjeno hrvatsko bijelo vino 2009. godine s četiri zlatna grozda koju dodjeljuje vinska revija Svijet u čaši u potrošačkom putokazu, a nagradu je ovo vino dobilo i u vodiču Večernjeg lista ocijenjenog s pet zlatnih listića.

Nagual crni (cuvee cabernet Sauvignona i Merlota) također je nagrađen u potrošačkom putokazu Svijeta u čaši s tri zlatna grozda, a na Decanteru je 2010. godine osvojio srebrnu medalju. Svakako je za istaknuti da je Nagual crni od strane najboljeg svjetskog recenzenta Roberta Parkera osvojio čak 90 bodova.

zws-vina-4 zws-23

Pjenušac Grof

Projekt proizvodnje pjenušaca Grof zapravo je posvećen 30. godišnjici vinskog imena Zdjelarević čime se potvrdila kreativna vizija i uspjeh baziran na dugogodišnjem iskustvu jednog od vladara vinske hrvatske scene Davora Zdjelarevića.

U ovoj plemenitoj obitelji pjenušaca vladaju pjenušci pod nazivom Grof koji se odlikuju posebnim karakteristikama okusa izrađenih klasičnom metodom. Pjenušce Grof predstavljaju tri izvrsna predstavnika Milennium, Clasicc i Classic Rose.

Proizvodnja pjenušca klasičnom metodom najveće je iskušenje enološkog umijeća za svakog vinara te je tako Milennium osobni uradak Davora Zdjelarevića koji je odlučio sačuvati na talogu ovaj jedinstveni pjenušac čak punih 14 godina te je stoga na pijedestalu serije pjenušaca Grof.

Pjenušci Classic i Classic rose proizvedeni su u suradnji s jednim od ponajboljih enoloških virtuoza Zdravkom Mastnakom iz susjedne nam Slovenije.

Facebook Like Button