Gdje odsjesti na Maldivima?

Donosimo vam vodič kroz nevjerojatna mjesta na Maldivima i mogućnosti smještaja na njima. Preko tisuću otoka ovog komadića raja na zemlji 200 njih ima predivne resorte i komplekse hotela, jedan ljepši od drugog, što pri odabiru može predstavljati veći izazov.

Najromantičnije mjesto – Hurawalhi

hurawalhi
Iako je otvoren prije svega godinu dana u nevjerojatnom podvodnom restoranu bilo je već desetak zaruka i zasigurno spada među najromantičnije mjesto za odmor na Maldivima. Uz raskošne pješčane plaže, Hurawalhi nudi još bezbroj romantičnih iznenađenja kao što je odlazak brodom do laguna u kojima se može uživati u fantastičnim morskim prizorima. Promatranje morskih pasa, raža i jata bezbrižnih riba relaksirajući je prizor na koji se može naići samo na ovakvim egzotičnim mjestima.

Najatraktivniji je podvodni restoran “5.8 Undersea Restaurant” pruža još spektakularniji pogled na život oko koraljnog grebena. Zbog toga je ovaj restoran postao i popularno mjesto za pitanje “Hoćeš li se udati za mene?”.

Najluksuznije mjesto svakako je Cheval Blanc Randheli

cheval-blanc
Ako tražite najluksuznije mjesto Cheval Blanc Randheli je pravo mjesto za vas. Možete biti smješteni na izoliranom privatnom otoku u maksimalnoj raskoši predsjedničkog apartmana. Iskustvo odsjedanja na ovakvom mjestu započinje već na nebu dok letite u hidroavionu iznad slikovitih prizora ovog prirodnog dragulja.

Na otoku je na raspolaganju još 46 vila koje su strateški raspoređene te stoga pružaju vrhunsku privatnost, a svaka od njih dizajnom je posvećena vrhunskom doživljaju prilikom odsjedanja.

Najbolje za obitelj – One & Only Reethi Rah

reethi-rah
Maldivi sve više postaju idealno odredište za obitelj. One & Only Reethi Rah sam sebe opisuje kao “Živopisno otočko igralište”, zato što nudi veliki broj zanimacija za malene goste.

Aktivnosti su podijeljene prema dobi djece u tri grupe: do 9 godina, do 11 godina i od 12 godina naviše. Od plivanja, ronjenja, penjanja po stijenama, raznim vodenim sportovima, tenisa, tečajeva umjetnosti pa sve do kuhanja, sve je prilagođeno prema interesima svakog djeteta. Ovaj resort je i spa prilagodio zajedničkom užitku cijele obitelji s različitim ponudama i paketima, a iskusni stručnjaci uvijek su pri ruci ako želite svoje dijete ostaviti u dobrim rukama na nekoj od radionica dok vi skijate na vodi ili odmarate na masaži.

Najbolje na vodi – W Maldives

w-maldives
Jeste li sanjali o morskom životu na samom kućnom pragu. W Maldives Hotel nudi upravo to, možete skočiti roniti i istraživati koraljne grebene kad god zaželite. Ovaj ovalni greben nudi brojne mogućnosti susreta sa bujnim morskim životom u kojem možete snimiti prekrasne podvodne fotografije u svakom trenu. Susreti s najrazličitijim vrstama šarenih riba, tunama i kornjačama ovdje je uobičajena pojava ispod tirkizno bistre vode.

Ovaj hotel s pet zvjezdica ima 77 luksuznih privatnih vila s izuzetno velikm bazenom i predivno uređenim prostorom za sunčanje. Ovaj hotel krasi suvremeni dizajn koji uključuje elemente tradicionalnog maldivskog otočnog života s usklađenim prirodnim bojama ovog otočja.

Najprirodnije – Coco Bodu Hithi

coco-bodu
Za potpuni užitak u prirodi odaberite Coco Bodu Hithi. Osim što i ovdje možete uživati u pogledu na velike kornjačama od prosinca do travnja posebni su gosti mante, divovske ali vrlo nježne raže koje su postale i više nego ugrožena vrsta zbog izlova na ovom dijelu svijeta.

Ronjenje je razbibriga koja se ovdje ne propušta jer je ovdje biološki morski svijet raskošno lijep. Za obilazak oko grebena i susreta s morskim sima na raspolaganju je brodica koja će vas upoznati i s tim dijelom morskog života.

 

Tekst uz dopuštenje Wish hr partnera, Quintessentially Lifestyle.
Quintessentially

Facebook Like Button