Okusi Japana u Londonu – jedinstveni restoran Engawa

Nezaobilazno mjesto pri posjetu Londonu za sve ljubitelje japanskih jela restoran je Engawa koji je osmislio tržišni lider u području japanske gastro scene, Salt grupe.

Koncept restorana Engawa

Restoran Engawu osmislio je tržišni lider u području japanske gastro scene, Salt grupe. Engawa pruža jedinstveno iskustvo objeda u Ham Yard Village u Sohou. Na jelovniku se nalazi Kobe govedina, sushi i sashimi a ovaj intimni prostor je pravo mjesto za moderan ali potpuno autentičan doživljaj okusa Japana. Kao vodeći restoran Salt grupe, londonski Engawa je jedini restoran u ujedinjenom kraljevstvu koji uvozi cijele Kobe krave kako bi svojim gostima ponudio široki izbor odrezaka sve od filea do ribeye odreska.

Jedinstvena Kobe govedina

Svako jelo u Engawi spektakularno je prezentirano u najboljoj japanskoj keramici a ostavlja pravu simfoniju okusa i na najprobranije nepce. Nadaleko poznata Kobe govedina dobiva se od Tajima pasmine, goveda Wagyu Engawi a ponuđena je u različitim varijantama. Glavni kuhar Akira Shimizu osmislio je jedinstveni izbor kaiseki jelovnika, jelovnika za ručak, Bento jelovnika i Donsaa jelovnika, a glavni naglasak u svakom pogledu je dakako na Kobe govedini.

kobe-govedina

Izgled restorana

Malen i elegantan prostor Engawe ima samo 29 sjedećih mjesta. Možete sjesti u stolicu ispred kuhinje otvorenog tipa i gledati vrhunske kuhare u akciji ili osigurati mjesto za stolom koje omogućava pogled na umjetničku osvijetljenu, ručno oslikane ukrase Kanji pismom, koje označavaju različite emocije.

Ime Engawa se može najjednostavnije prevesti kao veranda. Engawa stvarno opravdava svoje ime a spokojna atmosfera i nenametljiv namještaj i cjelokupno uređenje u cjelini zaokružuju prostor.

Izdvajamo iz jelovnika

> Yukhoe Kobe govedina – sitno nasjeckana Kobe govedina s dashiem, naribani jam i mladi luk probuditi će svako nepce
> Sashimi Kobe govedina i ribe – istinsko je umjetničko djelo koje u ovom izvrsnom izboru spaja Jakobove kapice i losos te sirovu i prženu Kobe govedinu
> Delux Engawa fondu – jedinstveni fondu koji čini tofu torta od sira sa sezonskim voćem uz umak od zelenog čaja s dodatkom čokolade

Savjet
Savjetujemo da u ovom restoranu svakako naručite slijed s osam degustacija. Prava količina hrane u ovom izboru će vas ostaviti jako zadovoljne.

 

Tekst uz dopuštenje Wish hr partnera, Quintessentially Lifestyle.

Quintessentially
Fotografija: Adam Tuttle

Facebook Like Button