Gledajte uzbudljivu azijsku pustolovinu s Ray Mearsom

Upoznajte se s čudesnim životinjskim svijetom koji živi u Kini te otkrijte kakav je odnos lokalnog stanovništva s ovom veličanstvenom zemljom u novoj sedmodijelnoj seriji premijerno na programu Viasat Nature.

U novoj sedmodijelnoj seriji Divlja Kina s ljubiteljem prirode Rayom Mearsom, britanski publicist, TV voditelj i ljubitelj prirode Ray Mears istražuje sedam različitih kineskih krajolika, uključujući bujne kišne šume, visoravni, vapnenački krš i dramatične planine.

Seriju možete premijerno pogledati u nedjelju, 8. kolovoza 2021., u 14:15 sati. Ray nas upoznaje s čudesnim životinjskim svijetom koji živi u Kini i otkriva jedinstven odnos koji lokalno stanovništvo ima sa svojom veličanstvenom zemljom.

divlja-kina-ray-mears-1

Rayeva uzbudljiva azijska pustolovina započinje u glavnom gradu Pekingu

Na ulicama s drvoredima otkriva kako je u više od četrdeset godina masovni program sadnje stabala pretvorio Peking u jedan od najzelenijih svjetskih gradova. Ray istražuje i Kineski zid te doznaje sve o projektu koji bi na to područje trebao vratiti divlje leoparde.

OVDJE saznajte i više o Pekingu intelektualnom središtu Kine
A OVDJE otkrijte skrivene dragulje Pekinga otkrivaju nam njegovi stanovnici

Zatim odlazi u kinesku tropsku džunglu kod Xishuangbanne u provinciji Yunnan – u regiji koju nazivaju kineskom Amazonom i u kojoj žive neki od najmanjih kukaca i najvećih životinja u Kini. Uz medosase i zlatne paukove, Ray otkriva i najveću životinju u zemlji – divljeg azijskog slona – te doznaje više o naporima da se čim više tih spašenih divova vrati u divljinu.

divlja-kina-ray-mears-2

U nastavku serije Ray posjećuje slavni kineski Centar za istraživanje i skrb o pandama, gdje upoznaje ekipu koja vodi projekt vraćanja velikih panda u divljinu te prati označene pande kroz udaljena područja maglovitih šuma Nacionalnog parka Longxi Hongkou.

Zatim odlazi u Nacionalni rezervat prirode Sanjiangyuan na rubu Tibetanske visoravni u provinciji Qinghai, koji je trebao postati prvi kineski nacionalni park. – kineski Yellowstone!
Ray upoznaje i nomadsku obitelj koja uzgaja rakove te se pridružuje zaštitaru prirode Terryju Townshendu u potrazi za neuhvatljivim snježnim leopardom.

Nešto kasnije, Ray istražuje dramatične brežuljke i spilje oko rijeke Li u provinciji Guanxi

Riječ je o jedinstvenom kineskom krškom krajoliku i mjestu pod zaštitom UNESCO-a. Upoznaje Huanga Nengdija, lokalnog ribara koji lovi ribe pomoću kormorana, a zatim se pridružuje dr. Alice Hughes iz Kineske akademije znanosti te istražuje podzemne komore tisuće metara ispod površine zemlje u kojima buja život.

divlja-kina-ray-mears-3

Ovaj svestrani istraživač i ljubitelj prirode zatim odlazi na najviše i najveće svjetske travnjake, smještene na Tibetanskoj visoravni u provinciji Qinghai, te kreće u potragu za medvjedima.
Ray Mearsom u ovoj televizijskoj seriji prati smeđe medvjede, a zatim odlazi u samostan Shungu, gdje se medvjedi dolaze hraniti, pa Ray ima priliku izbliza vidjeti te dojmljive grabežljivce.

U posljednjoj epizodi ove poučne serije britanski prirodnjak i stručnjak za životinje Ray Mears istražuje čudesne krajolike regije Shangri-La u provinciji Yunann. Njegovo putovanje započinje u podnožju Himalaja, na visini većoj od 4000 metara, gdje otkriva planinski prijevoj ukrašen molitvenim zastavama.

Lokalni rendžer Yu Jianhua pokazuje Rayu gdje žive rijetki primjerci crno-bijelog kratkonosog majmuna. Putovanje završava potragom za biljem s lokalnim vidarima, pri čemu otkriva tajne biljaka regije Shangri-La.

Seriju Divlja Kina s Rayom Mearsom premijerno pogledajte u nedjelju, 8. kolovoza, u 14:15 samo na programu Viasat Nature.

Za više informacija o programu Viasat Nature kliknite OVDJE

FaceBook
YouTube kanal

Uz dopuštenje: Grayling (sve fotografije)

Facebook Like Button