Good France gala večera uz cheficu Anu Grgić Tomić

Gala večera Goût de/Good France uz cheficu Anu Grgić Tomić i posebnoga gosta Claudea Krajnera, jednog od 50 najboljih čokolatijera u Francuskoj.

chef-ana-grgic

Nakon godinu dana pauze uzrokovane pandemijom, najveći gastronomski događaj na svijetu Goût de/Good France ponovno se vraća – ovaj put u listopadu.
Ovo globalno gurmansko slavlje 2015. godine uvršteno je na popis nematerijalne baštine UNESCO-a zahvaljujući talentiranim chefovima koji se uključuju u projekt u cijelom svijetu, pa tako i u Hrvatskoj.

claude-krajner

Ove godine u središte pozornosti dolazi pokrajina Val de Loire, poznata po umijeću lagodnog i dobrog življenja. Poseban je naglasak na održivoj gastronomiji, a u tu priču savršeno se uklapa restoran Zinfandel’s, koji je nedavno primio prestižnu zelenu Michelinovu zvjezdicu za održivi koncept.

good-france-zinfandels-2

Francuska glazba po izboru DJ-a, dobrodošlica uz vrhunski šampanjac Moët & Chandon, pet sljedova autentičnih delicija, selekcija francuskih vina, božanstveni čokoladni desert i pokloni kozmetičke kuće L’Occitane en Provence dio su ovogodišnje gala proslave u Zinfandel’su.

good-france-zinfandels-1

Dopustite da vas chefica Ana Grgić Tomić i čokolatijer Claude Krajner povedu na kulinarsko putovanje Francuskom. Budite i vi dio ove jedinstvene gurmanske proslave i zajedno s tisućama uzvanika diljem svijeta uživajte u neodoljivim francuskim poslasticama.

good-france-zinfandels-3

Šestu godinu zaredom restoran Zinfandel’s u suradnji s Veleposlanstvom Francuske Republike u Zagrebu i Francuskim institutom te festivalom Taste the Mediterranean najavljuje sudjelovanje u globalnoj inicijativi Good France, koja i ove godine na pet kontinenata slavi francusko kulinarsko umijeće.

good-france-zinfandels-4

Claude Krajner poseban je gost ovogodišnje gala svečanosti u Zinfandel’su, gdje će zajedno sa cheficom Anom Grgić Tomić pripremati večeru na francuski način. Ovaj šarmantni Francuz hrvatskog podrijetla proglašen je jednim od 50 najboljih čokolatijera u Francuskoj. To priznanje, kao i titulu Maître Artisan Chocolatier dobio je 2015. godine, kada je postao i član prestižne kulinarske akademije Académie Nationale de Cuisine.

good-france-zinfandels-5

Zanat je pekao u najboljim pariškim restoranima, ali i na Kanarskim otocima, gdje je bio slastičar. Stalan je predavač na renomiranoj kulinarskoj školi Villa des Chefs u Aix-en-Provenceu i autor je personaliziranih čokoladnih proizvoda za prestižne tvrtke kao što su Kartell, Swarovski i Palais des Thés.

good-france-zinfandels-6

„Veselim se nastavku ove globalne inicijative i suradnji sa chefom Claudeom Krajnerom na našoj gala večeri u Zinfandel’su. Sigurna sam da će gosti uživati u njegovim čokoladnim kreacijama”, istaknula je Ana te dodala: „Ciljevi večere Good France uključuju povezivanje s lokalnim proizvođačima, etičko ugostiteljstvo i kuhanje bez stvaranja otpada te učenje o okusima.

good-france-zinfandels-7

Na svemu tome već godinama radimo i osobito me veseli što je ove godine Michelin prepoznao naše napore u smjeru održivosti te dodijelio restoranu Zinfandel’s prvu zelenu Michelinovu zvjezdicu u Hrvatskoj.”

U četvrtak, 21. listopada 2021., Ana i Claude pripremaju večeru na francuski način, a uživanje započinje dobrodošlicom uz vrhunski šampanjac Moët & Chandon Brut Impérial i privlačne francuske mini zalogaje u Esplanade Lounge baru. Ana za uvod priprema praline s tamnom čokoladom i guščjom jetrom, marinirane kruške s tradicionalnim aromatičnim plavim sirom i pečenim orasima te frangipane od badema.

good-france-zinfandels-8

Slijedi gala večera od pet sljedova: tarte Tatin od ljutike i sira brie uz pesto od ružmarina, nazaobilazan klasik francuske kuhinje – puževi u umaku od Pernoda i maslaca sa začinskim biljem, posluženi uz heljdu s kremom od češnjaka, francuska juha bouillabaisse sa šafranom i dagnjama te prsa biserke sous vide s tartufima, guščjom jetrom i kremom od celera – ovi okusi odvest će vas na pravo gastronomsko putovanje Francuskom.

Gost večeri Claude Krajner za ovu će priliku kreirati neodoljivi mousse od gorke čokolade s mediteranskom narančom, koji će savršeno zaokružiti doživljaj.

Cijena večere iznosi 680 kn po osobi, a uključuje šampanjac dobrodošlice uz male zalogaje te pet sljedova jela uz kavu/čaj i petit fours. Pomno odabrana selekcija francuskih vina, šampanjca, likera i konjaka naplaćuje se prema konzumaciji. Odabir francuske glazbe potpisuje DJ Jurki, a poklone za uzvanike osigurava francuska kozmetička kuća L’Occitane en Provence.

S obzirom na ograničen broj uzvanika i epidemiološke mjere, molimo vas da unaprijed rezervirate svoj stol:
T. +385 (0)1 4566 644E. zinfandels@esplanade.hr

Uz dopuštenje: Esplanade Zagreb Hotel (sve fotografije)

Facebook Like Button