Hindi Zahra prvi puta u Zagrebu!

Svjetski poznata francusko-marokanska kantautorica Hindi Zahri održati će koncert u Tvornici, 27. rujna u sklopu novog koncertnog serijala Musicology Sessions.

Hindi Zahri po prvi put dolazi u Zagreb, a ova pjevačica baršunastog glasa, dobitnica je prestižne nagrade “Constantin” i “Victoires de la Musique”.

Hindi je samouka multiinstrumentalistica i kantautorica koja je sve glazbene utjecaje i životna iskustva spojila u jedinstvenu i autentičnu glazbenu kreaciju.
Nakon izdavanja albuma “Homeland”, koji je rasprodan u 135 tisuća primjeraka širom svijeta, održala je preko 300 koncerata u periodu od dvije i pol godine uvijek svirajući do posljednjeg atoma snage i ne ostavljajući nikoga ravnodušnim.

Southern trances

Hindi Zahri odlučila je preseliti se u Marakeš, posveti sebi i otkrivati nove puteve do svoje glazbene kreacije

Hindi objašnjava ovaj poduhvat kao “bijeg u samoću iz koje su se rodile pjesme nastale u istinskom zanosu”.

Kritičari kažu kako u “glazbenoj zgradi svog djetinjstva, Hindi poznaje svaki kat”.
Na njezino glazbeno stvaralaštvo utjecali su zvuci Kube, Jordana, Andaluzije, Egipta i Italije, strašću i energijom glazbenici kao što su Miriam Makeba, Cesaria Evora, Marvin Gaye i Nina Simone ostavili su trag na stvaralaštvu Hindi Zahrije.

Njene pjesme sadrže u svojoj biti nešto suštinski važno i elementarno, nalik toplini Sunca, zvuku oceana i svemiru, krećući se putanjom različitih glazbenih stilova koji se međusobno isprepliću. Pjesme s albuma su avanturistička putovanja duha, prožeta melankolijom koja se miješa s ekstazom u njezinom glasu.

Southern Trances

Koncertom Hindi Zahre otvara se druga sezona Musicology koncertnog serijala koji je doveo neke od najvirtuoznijih svjetskih glazbenika u Zagreb.

Riječ je o nizu glazbenih događanja kojima se predstavlja novi koncept koncertno – festivalskog iskustva

Tako posjetioci koncerata imaju priliku uživati u klupskim nastupima velikih svjetskih jazz, blues, funk, r’n’b zvijezda koje obično nastupaju u većim prostorima.

Na ovaj način se kreira intimni kontakt između izvođača i publike koji se izgubio u velikim dvoranama i na festivalima.

Prva godina koncertnog serijala koju su obilježili rasprodani koncerti glazbenih virtuoza, intimna atmosfera kao i druženje publike i glazbenih zvijezda nakon koncerata, odlično je primljena kod zagrebačke publike.

Ulaznice za ovaj koncertni spektakl možete naći u Entrio ticket shopu.

Tekst i fotografije: Impressum komunikacije d.o.o.

Facebook Like Button