Ideje za savršeni cvjetni balkon: vaša oaza uspjeha

Cvijeće je jedan od najljepših detalja svakog balkona, ali i osiguravanje privatnosti od neželjenih pogleda dok želite u miru ispijati kavicu i uživati.

Za mali balkon biti će dovoljne tri biljke jer nikada ne treba pretjerivati. Prilikom uređivanja balkona cvijećem treba pustiti mašti na volju.

balkon uređenje

U obzir svakako treba uzeti visinu i položaj balkona kao i stranu na kojoj se balkon nalazi. Kada utvrdite te važne korake možete se baciti na odabir vrste cvijeća kojim ćete balkon ukrasiti.

cvjetni-balkon-1

Kako bi postigli efektan vizualni dojam izvana cvijeće uvijek postavljajte sa vanjske strane zida ili ograde. Za to će vam poslužiti držači za ogradu ili metalne košarice na koje ćete postaviti cvjetne posude.

Na dno posude stavite šljunak, pa treset, sloj zemlje i na kraju cvijeće. Najuspješnija će biti sadnja jednogodišnjih cvatućih biljaka kao što su begonija, lobelija, petunija i pelargonija.
Uvijek možete dodati i jedan cvijet unutar balkona koji će biti idealna dekoracija, a savjetuje se staviti trajna biljka poput hortenzije, japanskog bilja, fuksije ili neko egzotično drvce.

unutranja balkon vrt
Ako vam je balkon smješten na toplom jugu trebate ga ukrasiti biljkama koje vole sunce kako bi uspješno rasle i cvale. Birati možete između crvene, bijele i ružičaste begonije, raznobojne peargonije, plave i bijele mirisne kunice, ružičaste, plave i ljubičaste australske tratinčice i mnogih drugih.

Te biljke zahtijevaju brigu tijekom cijele godine, češće održavanje i zalijevanje za razliku od trajnica koje nisu toliko zahtjevne.

cvjetni-balkon-2

Trajnice uspijevaju na balkonima koji su smješteni na sjeveru, na sjenovitim mjestima na koja ne dopire previše zraka sunca. Birati možete između dragoljuba, hortenzije, mravinca, fuksije, aspargusa i mnogih drugih.

Za specifičan vizualni dojam balkona poslužite se glomaznim, maštovito kreiranim kamenim, keramičkim ili glinenim posudama za cvijeće.

Posude za cvijeće rasporedite u kuteve balkona kako ne bi stvarale prepreke prilikom kretanja po balkonu. Drvo bonsai je idealno za ukrašavanje manjih balkona uz koje dodajte par lampiona i balkon će izgledati kao iz časopisa.

Facebook Like Button