Kreveti i kaputići za pse iz kuće radinosti

Izrada kreveta i kaputića za kućne ljubimce od uobičajenih kućanskih predmeta pametan je način da postanete ponosni, zeleni građanin ili građanka svijeta, a pored toga će vam uštedjeti novac.

Nema ničeg boljeg niti sigurnijeg za okoliš nego dvije male riječi: uradi sam – pogotovo kad se radi o recikliranju starih materijala pa zašto onda ne biste sami izradili krevet ili kaputić za vašeg psa.

krevetici kreveti za kucne ljubimce pse pas

Svaki posao kojeg se „sami“ uhvatite, ne mora biti zastrašujuć, poglavito kada izrađujete nešto za svog kućnog ljubimca, jer naši mali prijatelji su publika koju je lako zadovoljiti svojim rukotvorinama, čak i ako naše zanatske vještine možda nisu sasvim usavršene.

U svakom slučaju, nema razloga zašto sami ne bi probali napraviti nešto što će vas nadasve zabaviti i uljepšati vam životni prostor, a vašem će ljubimcu značiti sve.

Zašto je bolje sam/a izraditi krevetić za psa?

Neki kreveti za pse izrađeni su od organskih ili obnovljivih izvora, a proizvode se lokalno u čistim i etičnim tvornicama. Ipak, većina je proizvoda za pse izrađena od tkanina koje su tretirane kemikalijama, kako bi ih se zaštitilo od vode i mrlja.

Punjenje u mnogim krevetima za pse je poliester, a bez obzira na što se još sasvim ne zna razina njegove toksičnosti za ljude i životnije, ipak se radi o proizvodu na bazi nafte, napravljenom iz neobnovljivih izvora, što nije ni blizu ekološkog.

Mnogi su kreveti obojeni u šareno kako bi odgovarali našem uređenju doma, ali te boje mogu biti kemijski dobivene i otrovne, pogotovo ako vaš pas ima tendenciju lizanja i žvakanja namještaja i tkanina.

Napokon, mnogi komercijalno proizvedeni kreveti dolaze iz cijelog svijeta, tako da se predmeti moraju pakirati i otpremiti na pola svijeta. Sve u svemu, proces nije baš prilagođen očuvanju okoliša.

kreveti za psa pse

Dobra vijest je da vam treba samo malo vremena i nekoliko jednostavnih zaliha da sami izradite krevetić za psa

Zapamtite, ono što bi nama moglo izgledati neobično, kvrgavo, može biti pravi raj za vašeg psa. Stoga se ne brinite ako će vaš projekt izgledati pomalo smiješno.

Krevet za pse od stare odjeće i jastučnica ili posteljine

Potrebno vam je:
• Jastučnica (za male pse) ili stara posteljina ili ručnik (za srednje i veće pse)
• Veća količina stare odjeće od koje ste se spremni rastati
• Igla za šivanje
• Čvrsti konac za kućanstvo

Postupak:
Izrežite svoju staru odjeću – traperice, dječju odjeću, majice i bilo što drugo – na veće komade. Trake mogu biti široke od 20 do 30 cm i ne trebaju biti uredno odrezane. Samo režite dok ne dobijete pregršt komadića.
Stavite komade tkanine u staru, mekanu jastučnicu. Ako je vaš pas veći od jastučnice, preklopite posteljinu ili ručnik na pola, zašite 3 ruba i upotrijebite to kao vreću za punjenje.

Kad je vaša vreća puna, zašite otvoreni rub uobičajenim šavom. Pobrinite se da jastučnica bude poprilično puna. U slučaju da vidite da malo ipak nedostaje da bi jastučnica bila tvrđa, odrežite još komada tkanine pa potrpajte gdje ima praznina.
Nakon što se vreća napuni i sašije, stavite je na pod gdje će vaš pas ležati na njoj. Rukama uronite u središte, stvarajući svojevrsno gnijezdo.

Vaš pas također može “kopati” kako bi stvorio vlastitu verziju gnijezda.
Umjesto stare odjeće, možete upotrijebiti i stare pokrivače ili deke, ili pak komadiće starog nadmadraca.

kaputic za pse kucne ljubimce kaput za sa

Napravite sami jednostavni kaputić za pse

Ovdje vrijede slična pravila: odaberite neke zanimljive uzorke iz hrpe one stare odjeće, koje nikako da se riješite i po mogućnosti, neka bude pamuk ili neko što prirodniji materijal.

Potrebno vam je:
• Traka za mjerenje
• Škare
• Rukav od majice, velike ili manje (ovisi o veličini vašeg psa – ako je jako veliki, onda će vam trebati trup jedne stare majice odrezanih rukava)

Postupak:
Izmjerite svom peseku vrat i oko prsa. To će vam dati ideju kolika će veličina rukava trebati. Izrežite rukav odjeće koju koristite (ili rukave s trupa majice, ako se radi o velikom psu). Gornji dio trebao bi biti dugačak kao i vaš pas od stražnjeg dijela vrata do početka repa. Ako imate muškog psa, dio ispod dlake (tamo gdje je šav) morat će biti kraći kako bi mu omogućio odlazak na nuždu, bez da zaprlja kaputić.

kaput za psa od prirodnog materijala

Provjerite da li glava vašeg peseka prolazi kroz proreze na rukavima, pa ju malo zarolajte i proširite, ako ne stane. Izmjerite od vrata vašeg šteneta do vrha prednjih nogu, kao i udaljenost između prednjih nogu. To će vam pomoći da utvrdite gdje ćete izrezati rupe kroz koje će ići noge.

Provjerite imaju li mjesta za šetnju i sigurnu igru u njima. Ako su rupe prevelike, šape se mogu zaglaviti unutar kaputića, što im onemogućava hodanje. Izrežite rupe na rukavu i vaš je pas spreman isprobati svoju novu odjeću!

kaput za psa kaputic za kucnog ljubimca

Ovaj će kaputić za vašeg kućnog ljubimca biti gotov za manje od sat vremena, a bit će puno ljepši i jeftiniji od onih brendiranih iz trgovine, za kojeg niti ne znate koliko je štetan za vašeg psića. A na kraju dana, vašem će ljubimcu ipak biti najdraže ono što mu vi napravite.

Facebook Like Button