5 stvari koje nikada ne biste smjeli raditi svom psu

Psi su stvarno čovjekov najbolji prijatelj. Nasmijavaju nas, prave nam društvo i jednostavno uljepšavaju život. Svatko bi trebao imati psa.

Zapravo, neki tvrde da bi svatko trebao imati nekoliko pasa. Ove divne životinje mogu biti različitih boja, karaktera, veličina i razine energije tako da možete odabrati upravo psa koji vam najviše odgovara.

Briga o psu nije uvijek lagana, ali je svakako vrijedna. Psi puno traže, ali nam i vraćaju puno ljubavi. Pružanjem odgovarajuće njege pas će biti sretniji i pomoći ćete vam da se povežete sa svojim psom. To znači da trebate znati što se smije, a što ne smije kod kućnih ljubimaca.

OVDJE pogledajte još nekoliko dobrih savjeta za naše pse

Najbolje pasmine za obitelji s djecom, odaberite psa prema svom životnom stilu
Stariji pas treba imati posebnu brigu i pažnju: savjeti veterinarke Tomljenović
Kako odstraniti krpelja, vrijeme je kada krpelji napadaju kućne ljubimce ali i ljude

Ljubitelji pasa znaju mnoge dobre stvari kod odgoja svojih kućnih ljubimaca, poput ljubavi, hrane i skloništa. Međutim, postoje neke stvari koje nikako ne smijete raditi svojim psima.

Group portrait of adorable puppies

Evo nekoliko stvari koje biste trebali izbjegavati ako ste vlasnik psa

1. Odgađanje veterinara
Čak i ako vam se vaš ljubimac čini normalnim i zdravim, neophodno je da se pridržavate barem godišnjih osnovnih posjeta veterinaru. Veterinari mogu prepoznati simptome koje mi ne prepoznajemo i prepoznati skrivene bolesti ili medicinske probleme prije nego što postanu ozbiljni (i skupi!). Ako naiđete na bilo kakve simptome, trebali biste razmisliti o tome da svog ljubimca odmah odvedete veterinaru.

veterinar i pas

2. Zanemariti higijenu usne šupljine
Zanemarivanje zuba vašeg psa može postati veliki problem. Mnogi psi pate od neliječenih infekcija i bolesti u ustima zbog takve vrste zanemarivanja. Za pse stručnjaci preporučuju pranje zuba svaki dan, ali u najmanju ruku, pobrinite se da veterinar provjeri zube vašeg ljubimca tijekom godišnjeg pregleda kako bi se uvjerili da su im zubi zdravi i jaki.

pseće zdjelice za hranu

3. Pretjerano hranjenje
Iako je vaš bucmasti mops možda najslađa stvar na svijetu, prekomjerno hranjenje bilo koje pasmine pasa može biti štetno za njihovo zdravlje i značajno može skratiti njihov životni vijek. Svakako razgovarajte sa svojim veterinarom kako biste bili sigurni da hranite svog psa ispravnom vrstom i količinom hrane. Vaš će vam ljubimac sigurno dugoročno zahvaliti.

odgoj pasa psi pas

4. Koristiti njihov kavez ili kućicu za kažnjavanje
Ovaj se savjet uglavnom odnosi na pse, ali dovoljno je važan da zauzmete mjesto na ovom popisu. Ako svog psa za kaznu smjestite u njihovu kućicu, kazna uvjetuje da se vaš pas osjeća depresivno ili posramljeno kada se nalazi u prostoru zbog kojeg bi se trebao osjećati ugodno i sigurno. Velika je vjerojatnost da će se vaš pas početi plašiti vlastite kućice. Ako vašeg psa treba odvojiti, pokušajte ga smjestiti samog u sobu.

hrana za pse

5. Hraniti ga ljudskom hranom
Psi imaju vlastitu hranu – i to iz dobrih razloga. Hrana napravljena posebno za vašeg ljubimca ima uravnoteženu kombinaciju svih potrebnih hranjivih sastojaka i proteina koji su im potrebni. Osim toga, hranjenje ostataka sa stola za vašeg ljubimca može biti opasno za zdravlje, a postoji nekoliko ljudskih namirnica koje čak mogu biti smrtonosne za vašeg ljubimca. Kako biste svom ljubimcu osigurali dug i zdrav život, držite se hrane sa polica trgovina za kućne ljubimce koju su im stručnjaci preporučili i napravili.

Tekst omogućio: World Dog Finder

Facebook Like Button