Jakobove kapice ili St. Jacques prema slasnom receptu

Na spomen Jakobovih kapica ili kako ih još zovemo slasne St. Jacques školjke rastu vam zazubice?

Napravite ih prema receptu koji nam otkriva vlasnica Apetit restorana Sanja Gregorius, koja suvereno vlada gastro scenom u Zgarebu već punih 10 godina.

ST. JACQUES za 4 osobe

8 jakobovih kapica u školjci
50 g maslaca
50 g parmezana
100 ml vrhnja
Caffe de paris mješavina začina – Harissa začini
Sol
Papar
10 g krušnih mrvica

Priprema Jakobovih kapica ili ili St. Jacques školjki

Jakobove kapice očistiti i izvaditi iz kućišta, zapeći na maslinovom ulju na tavi te vratiti u kućište. Vrhnje rastopiti s maslacem i parmezanom, dodati caffe de paris mješavinu, sol, papar, zagrijati na laganoj vatri. Lonac maknuti s vatre te dodati krušne mrvice. Masu politi po školjci u kućištu, zapeći u pećnici na 180°C 7 minuta.

Dobar tek!
Fotografija: Filip Popović

Facebook Like Button