Kako jednostavo i zdravo mršavjeti

Mnogi ljudi vegansku prehranu izabiru radi zdravlja. Izbacivanjem mesa, mliječnih proizvoda i ostalih namirnica životinjskoga podrijetla iz prehrane, svoje tijelo oslobađaju od štetnih masnoća, hormona itd.

Veganstvo je sveobuhvatna životna promjena, no put do te promjene nije isti za svakoga pojedinca.

Korištenjem svježeg voća i povrća te integralnih žitarica i mahunarki, odnosno raznovrsne cjelovite biljne hrane pune vitamina, minerala i drugih nutrijenata, njihov organizam zahvalno će procvjetati, a usto će neizbježno smršavjeti i ostati vitki.

Mršavljenjem na veganskoj prehrani najvidljivije je u prvih nekoliko mjeseci zahvaljujući činjenici da voće i povrće ima manju kalorijsku vrijednost, ne sadrži masnoće, a prepuno je vlakana na kojima će vam probava biti više nego zahvalna.

Veganska prehrana zapravo je najzdravije mogući način prehrane jer ujedno smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti, mnogih vrsta karcinoma, visokoga tlaka i mnogih drugih bolesti.

dijeta mrsavljenje hrana

Naravno, ako želite smršavjeti, preporučujemo izbjegavanje masne i rafinirane hrane i kada je veganska, a ne zaboravite ni na tjelovježbu i dovoljno tekućine tijekom dana.

I kada su razlozi vašeg prelaska na vegansku prehranu zdravlje, vitalnosti i dobra linija, savjetujemo da se informirate o ekološkim i etičkim razlozima za veganstvo; to će neopozivo učvrstiti vašu dobru odluku.

Tekst: Prijatelji životinja

Facebook Like Button