Idealno zapakirani kofer za medeni mjesec

Osigurajte si bezbrižno pakiranje za svoje najčarobnije putovanje – medeni mjesec.

Čestitamo! Nakon mjeseci planiranja i planiranja vjenčanja, došlo je konačno vrijeme da ste jedno drugome izgovorili sudbonosno da! Sada započinjete novo poglavlje a s njime dolazi i čarobni medeni mjesec!

Nakon što ste izabrali svoje odredište sada dolazi veliki “problem” koji će se naći na vašem popisu: pakiranje!

Kako bi ste što bezbrižnije spakirali svoj kofer za svoje nezaboravno putovanje, donosimo vam nekoliko savjeta koje će upravo u tome i pomoći.

Morate imati dovoljno vremena za pakiranje – nikada se ne pakirajte 2 sata prije puta. Dopustite si mirno i ugodno pakiranje što uključuje čak jedan dan unaprijed. Ipak za putovanje trebate imati sve potrebne stvari – od dokumenata do higijenskih i zdravstvenih stvari koji su vam jednostavno nužni.

Nemojte u kofer stavljati sve što vidite – pravilo kaže da prije nego što stavite sve u kofer, sve posložite na svoj krevet i odlučite pomno što vam je zaista potrebno za vaš medeni mjesec.

Većina ljudi je uvijek zabrinuta da neće imati dovoljno odjeće, stoga uvijek u kofer stave previše stvari – nemojte to raditi!

Izaberite više odjeće koje možete kombinirati. Na primjer, zašto bi ste uzeli pet pari traperica ako vam je dovoljno dva para. Samo trebate znati iskombinirati majicu ili neku bluzu s njom, kako bi to izgledalo kao da se radi o potpuno novom outfitu.

Zarolajte svoju odjeću – mislite da se šalimo? Ne, upravo rolanje odjeće ima dvije glavne prednosti. Prvo, smanjuje Vam šanse da će vam se zgužvati odjeća koju krivo posložite. Drugo, rolanje odjeće zapravo uštedi puno prostora u Vašem koferu te tako imate mjesta za ostatak svojih stvari.

Male stvari, poput čarapa, stavite unutar cipela – ako pakirate cipele, tenisice, čizme ili bilo koje druge vrste cipela koje su zatvorene, iskoristite taj dodatni prostor na svoju korist. Čarape su dovoljno male da ih zarolate i uvučete u cipele. Time se izbjegava gubljenje dodatnog prostora u koferu a i vaše cipele zadržavaju svoj oblik te ih ne savijate.

bracno-putovanje-e1385676160986

Toaletne torbe uvijek idu na dno torbe – često su toaletne torbe jako teške, pogotovo ako u njih stavljate šampone, losione i druge higijenske stvari. Ako se nalaze u sredini ili na vrhu kofera, toaletna torba može uništiti ili izgužvati odjeću koja se nalazi ispod nje.

Stoga, pravilo glasi da ako želite zaštiti svoju odjeću i druge predmete od oštećenja koja mogu prouzročiti toaletne torbice, držite ih na dnu kofera, daleko od opasnosti.

Izbjegavajte zrakoplovne naknade za prtljage – često se ljudima zna dogoditi situacija da kada dođu u zračnu luku, njihova prtljaga je preteška te trebaju platiti i do nekoliko stotina eura za nju.

Da bi ste izbjegli takvu situaciju, prije odlaska u zračnu luku iskoristite svoje vrijeme i izvažite svoju prtljagu kako bi ste znali da li prelazite određeni limit koja zračna luka ima za sve prtljage.

Vjerujemo da ne želite da se novac koji ste čuvali za romantičnu večeru ili suvenire, izgubi na jednoj običnoj prtljazi.

Obavezno nosite fotoaparat – medeni mjesec je jedan od najzanimljivijih putovanja u vašem životu.
Vaš egzotični medeni mjesec i dragocjeni trenutci koje provodite s voljenom osobom zasigurno želite zabilježiti – a za to je najbolje koristiti fotoaparat od jednog običnog smartphone mobitela.

No, ako ćete ga nositi nemojte nikako zaboraviti na punjače i dodatnu opremu za fotoaparate kao što je to dodatna baterija ili memorijska kartica. Ne dopustite da vam bilo što pokvari odmor!

A sada, da li ste spremni za svoj medeni mjesec?

Pakiranje ne bi trebalo dovesti do neželjenih frustracija već bi proces trebao biti jednostavan i brz. A ono što je najvažnije, želite stići na svoju destinaciju spremni i s potpunim uzbuđenjem, bez ikakvih briga, kako bi ste mogli uživati sa svojim novim bračnim partnerom.

Autorica: Azra Terzić

Facebook Like Button