Koji su najpopularniji restorani u Frankfurtu

Zaputite li se u Frankfurt sigurno će vas, osim svega što taj grad pruža, zanimati gdje se najbolje može jesti i koji restorani čine najbolju gastronomsku scenu tog grada.

Jedan od najznačajnijih gradova Njemačke nosi naziv Frankfurt am Main (Frankfurt na Majni) i najveći je grad savezne pokrajine Hessen.

Važne činjenice o gradu Frankfurtu

Prema zadnjem popisu stanovnika Frankfurt je bio peti grad po veličini u Njemačkoj, a sada broji više od 800.000 stanovnika. Vrlo važna informacija koju biste trebali znati za Frankfurt je da je on bankarski rad u kojem se nalazi središte Europe središnje banke i jedno od najvažnijih financijskih središta svijeta.

Zbog ove činjenice Frankfurt je središte raznih kultura i jezika iz cijelog svijeta pa tako i raznolike gastronomije i odličnih restorana.

Donosimo vam popis najboljih restorana u Frankfurtu prema ocjenama gostiju, a i prema našem iskustvu

frankfurt restoran essen

Restoran Zum Lahmen Esel

Ljubitelji lokalne hrane zasigurno će svoj raj pronaći u ovom restoranu. Smješten je malo izvan strogog centra, a poznat je po tome da u okolici živi najveći broj lokalnih ljudi tako da je i ponuda u ovom restoranu također lokalna.

Poslužuju tradicionalnu njemačku hranu pa ako do sada niste isprobali njemačke specifične specijalitete pravo je vrijeme za to. Više informacije pogledate na njihovoj web stranici: www.lahmer-esel.de

vuisine restoran

Azijski restoran V’uisine

Oni koji vole laganiji i azijsku hranu svoje mjesto mogu pronaći u ovom vijetnamskom restoranu koji nas je osvojio na prvu.

Želite li proći malo jeftinije, a dobro jesti, navedeni restoran ima dosta povoljne cijene ukoliko želite uštedjeti na svom budžetu, a s druge strane isprobati odlične kulinarske specijalitete daleke Azije.

Cijena obroka kreće se od 40,00 Kuna pa do 250,00 Kuna. Preporučujemo da isprobate ulične azijske tapase.
Više informacija možete pronaći na sljedećem linku: www.vuisine.de

pasta davini

Tjestenina Davini u talijanskom restoranu

Odlučili smo opronaći za svakoga ono najbolje pa tako i za ljubitelje tjestenine.

Popularni talijanski restoran Pasta Davini svojim posjetiteljima nudi raznu jako finu domaću tjesteninu koja se priprema ručno u restoranu i poslužuje netom spravljena, a intimna i mirna atmosfera pružit će vam osjećaj male Italije u srcu Frankfurta. Više informacije pogledajte na: www.pasta-davini.de

restoran frankfurt

Zarges – Pariz u srcu Frankfurta

U Frankfurtu zaista možete pronaći sve pa tako i najbolje francuske restorane koji vam pružaju osjećaj kao da ste u samom centru Pariza.

Prema svim preporukama najbolja francuska kuhinja je upravo u ovom restoranu, a na meniju možete pronaći poznatu francusku juhu od šparoga kao i Wiener Schnitzel pripremljen na francuski način.
Restoran se nalazi u samom centru grada tj. blizu poznate Opera House (kuća opere).
Više informacija za rezervacije pogledajte na sljedećem linku: www.zarges-frankfurt.com

main tower frankfurt

Main Tower Restaurant

Ako se nalazite u Frankfurtu bilo bi šteta da ne posjetite Main Tower Restaurant koji se nalazi u bankarskom dijelu grada. Restoran se nalazi na 53-em katu, a specifičan je po tome da je okružen velikim prozorima koji vam pružaju pogled na cijeli grad.
Ovaj restoran ne smijete nikako propustiti, ako ništa drugo onda zbog nevjerojatnog pogleda:www.maintower.de

The Ivory Club frankfurt

The Ivory Club restoran za ljubitelje mesa

Ljubitelji mesa i odrezaka svoj naći će definitivno pronaći ovdje.

Najpoznatiji su odresci teletine u umaku od curry-a i đumbira. Samo ime govori o uređenosti interijera budući da je sav uređen u „kolonijalnom duhu“, a u njega vole zalaziti poslovni muškarci budući da nosi i etiketu „restoran za poslovnu gospodu“.
www.mook-group.de/ivoryclub

ariston restoran frankfurt

Ariston restoran

Za ljubitelje morske i mediteranske kuhinje preporučamo da svakako posjetite Ariston restoran.
Poseban je po tome jer nudi i posebna jela za vegetarijance te opcije odabira jele bez glutena.
www.ariston-restaurant.de

Autor: Marina Jakšić

Facebook Like Button