Kokorići etno selo pokraj Vrgorca stvoreno za uživanje u dalmatinskom načinu života

Etno selo Kokorići idealno je za uživanje u tradicionalnim običajima Dalmacije, izvrsnom svježem zraku i delicijama ovog kraja, ali ima tu i još puno toga za doživjeti.

Kokorići, pitoreskno tradicionalno etno selo, su smješteno je u dolini jugozapadno od Vrgorca, u podnožju brda Rilić na nadmorskoj visini od 85 metara.

To je tipično dalmatinsko naselje, kako po raznolikosti sadržaja života u njemu, tako i po prirodnim značajkama i arhitekturi u kojoj prevladava kamen.

U Kokorićima se nalazi i rodna kuća-kula Antuna Prže Prvana u kojoj se nalazi etno zbirka i konoba, a gosti mogu degustirati čuveno bijelo i crno vino iz polja Bunina, rakiju, prošek i pogledati izloženo drveno posuđe te pribor za proizvodnju vina i rakije.

Iznad sela nalazi se sklop kuća gdje se nekada živjelo. Staje, pojate, gumno, stari bunari i u kamenu isklesani stolovi pružaju mogućnost da doživite vršidbu pšenice, usitnjavanja žita udaranjem cipaca, mužnje mlijeka, pravljenja sira i proizvodnje kiseloga mlijeka u stapu.

Gosti ovog sela mogu se okušati i u tradicionalnim društvenim igrama poput šijavica, igara na karte, boćanja, bacanja kamena s ramena, skoka u dalj, potezanje konopa i slično.

Za posjetitelje željne duljeg ostanka i odmora na raspolaganju je pet kilometara udaljen hotel Prvan koji raspolaže s 20 kompletno opremljenih soba s ukupno 44 ležaja.
Osoblje hotela nudi organizirano razgledavanje Etno sela Kokorića uz ručak u konobi.

KORISNE INFORMACIJE

EKO SELO: KOKORIĆI
LOKACIJA: Vrgorac (ZAGREBAČKA 31)
KONTAKT: Tel:  0 0385 (0)21 674 208, e-mail: info@hotelprvan.hr
KAKO DOĆI:Vrgorac je cestovno povezan s blizim, turistički atraktivnim odredištima: Makarska (36 km), Baćinska jezera (24 km), ušće Neretve (25 km), Metković (35 km), rimska Narona i Vid (25 km), svetište Međugorje (28 km), rijeka Tihaljina s izvorima i slapovima Koćuše (11 km), vodopad Kravice (23 km), Imotski s modrim i crvenim jezerom (38) km, te Park prirode Biokovo.

UZ DOPUŠTENJE HOTELA PRVAN (naslovna fotografija)

Facebook Like Button