Koncert u Vali mog djetinjstva

U sklopu 3. međunarodnog festivala “Dani u Vali-Stari Grad 2019. na otoku Hvaru, Antonella Malis poznata operna crossover umjetnica svoju proljetno – ljetnu turneju zaokružit će završnim koncertom “Večer kancona i operetnih arija”.

antonella-malis-pjevacica-1

U četvrtak, 12. 09. na centralnoj pozornici trga Tvrdalj s početkom u 20.30 svojim će predivnim glasom opet razdragati publiku.

“Koncertom La Primavera, održanom proljetos u dvorani Lisinski u Zagrebu, započela sam obilježavanje svoje 21 godine umjetničke karijere u kojoj sam se imala prilike predstavljati kroz klasične programe, ali i u mnogobrojne i raznovrsne glazbene žanrove poput fada, jazza, kancona, songova iz mjuzikla, evergreena, pop hitova.

antonella-malis-pjevacica-2

Mnogo je ostvarenja bilo i u području gostovanja kako u zemlji tako i u inozemstvu. Ovom koncertu na kraju ljeta u Starom Gradu predivnog otoka Hvara posebno se veselim, jer rekli bi šećer dolazi na kraju.

Stari Grad je mjesto mog odrastanja, moje rane mladosti. Na otoku Hvaru provodila sam vrijeme sve do fakulteta na kojem sam upijala od svojih prvih koraka zapjeve na “starogrojskom”, čakavskom dijalektu koji mi je zapravo bio kao prvi materinji jezik, a koji mi je vjerno prenosila majka Katija rodom iz Starigrada. Otok Hvar je moj nepresušan izvor radosti, svih uspomena, prvih simpatija, ljubavi.

antonella-malis-pjevacica-3

Govorili su da svi putevi vode u Rim no moji osobni vode na Hvar, a starogrojsko narječje nosim sa sobom u srcu po cijelom svijetu i to hvarsko dijete nježno njegujem u sebi.

antonella-malis-pjevacica-4

Dijete puno radosti i smijeha, mašte i ljubavi za koje su zaslužni moja nona Kornelija, nono meštre Pjerete, teta Nina, barba Anđelko, moja mama, tata i mnogobrojni prijatelji i rodbina, svi su oni na poseban način obilježili i potaknuli ovakvo moje odrastanje.” – izjavila je operna pjevačica Antonella Malis prije svog završnog ljetnog nastupa.

antonella-malis-pjevacica-5

Koncert pod nazivom “Večer kancona i operetnih arija” pratit će renomirani hrvatski glazbenici, a u ovoj glazbenoj poslastici bit će za svakog po nešto, čak se očekuju i neka iznenađenja.

Pa i po neko iznenađenje!

Facebook Like Button