Korta Katarina predstavlja dva vrhunska vina s Pelješca

Korta Katarina predstavlja dva vrhunska vina posvećena terroiru Pelješca.

Poluotok Pelješac, osim po prekrasnoj prirodi i kristalno čistom moru, poznat je i po vrhunskim vinima i ljepoti koja ostavlja bez daha.

vrhunska-vina-peljesca-5

Ljetni mjeseci idealni su za uživanje, a vrhunski pjenušac samo je jedan od simbola profinjenog gastro ukusa.
S nestrpljenjem smo dočekali Korta Katarina Sabion berbe 2015.

Ovaj elegantan pjenušac proizveden je klasičnom šampanjskom metodom od dalmatinske sorte bijelog grožđa – Rukatac, koja je još poznata pod nazivom Maraština.
Pjenušac Korta Katarina Sabion 2015 izvrstan je kao aperitiv, a sjajno se sljubljuje i uz kamenice.

vrhunska-vina-peljesca-4

Govoreći o pjenušcu Korta Katarina Sabion 2015, enologinja Nika Silić Maroević ističe: „Sabion je napokon došao kući; jer je izvorna ideja novog proizvoda bio pjenušac od Rukatca, a silom (ne)prilika u 2014. godini odlučeno je da se bazno vino napravi od Pošipa.

vrhunska-vina-peljesca-3

Sabion je također i skraćena verzija riječi Sabiocello – Pelješac, te je Rukatac logičan izbor za ovo vino. Sabion 2015 ima posebnu notu svježine i voćnosti.

Dugo dozrijevanje na kvascu (još uvijek vrlo precizno i odmjereno po potrebama prodaje degoržiran) daje mu snagu i slojevitost i ljepotu u svakom novom danu dozrijevanja“.

vrhunska-vina-peljesca-2

Ovog ljeta tim Korta Katarine lansirao je berbu 2011, impresivnog vina Reuben’s Private Reserve.
Reuben’s Private Reserve berba 2011 – vino s karakterom, dominantno i dobro zaokruženo.

Zrelo je, ali s odgovarajućom voćnosti. Lijepo je razvijeno i dugotrajno na nosu, u smjeru sušenog tamnog voća, bobica i koštičavog voća, ali i biljnih i zadimljenih nota. Završetak je dug i dugotrajan, s ugodnom gorčinom.
Sljubljuje se uz meso na žaru, zreli sir, ali i tamnu čokoladu.

Uz dopuštenje: Light komunikacije (sve fotografije)

Facebook Like Button