Lječilište Kalos

Moderne tehnike i prirodna bogatstva Vela Luke za liječenje raznih bolesti.

Zahvaljujući izvanredno blagoj klimi i izvorima ljekovitog mulja liman, u mediteranskom gradiću Vela Luka na otoku Korčuli izgrađeno je poznato lječilište Kalos. Okolni brežuljci štite ovaj gradić od sjevernih i južnih vjetrova, a ljeti je izložen maestralu što Vela Luku čini idealnim odredištem za lječilišni turizam. Bogatstvo prirodnih resursa poput blage mediteranske klime, velikog broja sunčanih sati godišnje (2671) te prekrasnog čistog mora u kombinaciji s metodama suvremene fizikalne medicine i rehabilitacije čini liječenje pacijenata u Vela Luci posebno uspješnim.

U lječilištu Kalos koriste se modernim medicinskim tehnikama za liječenje bolesti kao što su sve vrste kroničnog reumatizma, posttraumatska stanja sustava za kretanje, stanja poslije ozljeda, bolni sindromi vratne, grudne i lumbosakralne kralježnice, discopatije, deformacije na kralježnici, cerebralna paraliza i druge vrste oštećenja sustava za kretanje kod djece, postoperativna stanja na sustavu za kretanje te vanzglobni reumatizam.

O prapovijesti Vela Luke napisani su brojni arheološki radovi, osobito o Veloj Špilji, koja je smještena na brdu iznad mjesta Pinski rat. Iako se imena pojedinih lokaliteta, posebno crkvenih objekata, spominju i znatno ranije, suvremeno naselje nastalo je krajem 18. stoljeća. Zbog brojnih prirodnih prednosti koje pruža ovaj živopisni mediteranski gradić na zapadnom dijelu otoka Korčule, specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju svojim pacijentima, uz liječenje, omogućava i posebne anti-stress, anticelulitne i beauty programe te program mršavljenja.

Uz netaknutu prirodu od čije ljepote pacijentima i turistima nerijetko zastaje dah, Vela Luka je poznata i kao gradić tišine te je kao takva idealna destinacija za potpuni oporavak. Uz vrhunske i kvalitetne liječeničke usluge koje pružaju u lječilištu Kalos, Korčula je poznata i po gostoljubivosti svojih domaćina, a pogled na njezine prirodne ljepote pruža nezaboravan ugođaj za sve koji ga posjete.

KORISNE INFORMACIJE

Smještaj: na raspolaganju su vam: Hotel Posejdon , hotel Korkyra i hotel Adria

Restorani: restoran Dalmacija ima bogatu ponudu lokalnih ribljih specijaliteta i morskih plodova, kao i konoba Skalinada koja također nudi svježe morske delicije.

Renata Cisar

Facebook Like Button