Ljubav prema umjetnosti

Posjetili smo tri Europska grada koja ljubitelji umjetnosti jednostavno obožavaju.

Putujući Europom zapazili smo tri specifična grada koja su nas jednostavno oduševila. Zašto? Ove gradove ljubitelji umjetnosti jednostavno ne mogu ne voljeti, a među njima smo i mi. To su gradovi koji čuvaju svoje tajne i koji će Vas jednostavno oduševiti svojom pričom o najvažnijim umjetničkim pokretima ali i umjetnicima koji su obilježili ovaj svijet.

Ove tri europske metropole čuvaju vrhunska djela cijenjenih umjetnika u svijetu, muzeje koje će Vas oboriti s nogu te bogatu povijest, koja čeka samo na Vas da vam ju ispriča.

Berlin

Od pada Berlinskog zida pa sve do sada, Njemačka je uspješno postala prijestolnicom kulture, u kojoj možete pronaći raznovrsna kretanja umjetnosti i arhitekture, ali i najveći broj umjetničkih galerija u svijetu. Bilo da su to protuzakonita umjetnička djela ili provokativne akcije umjetnosti, Berlin je grad prostran nizom umjetnosti. Možda razlog možemo pronaći upravo u tome što je Berlin postao stožer za sve mlade umjetnike u svijetu, koji su odlučili svoju karijeru započeti upravo ovdje. Visoki standard života i mnogobrojne prilike koje se omogućavaju svakom umjetniku, pruža im pravi i dostojan put k slavi. No, osim što će Vam grad ponuditi neizmjeran broj muzeja u gradu, na svakom koraku možete naići na veličanstvenu umjetnost, bez obzira da li se to radilo o kipovima ili zgradama.

Muzeji Berlina

berlin
 
Firenca

Ovaj prekrasan i neodoljiv talijanski grad postao je jedan od najvažnijih gradova koji čuva svoje umjetničko nasljeđe i arhitektonsku ljepotu. U Firenci je odrastao Michelangelo, talijanski renesansni slikar, koji je osvojio cijeli svijet svojim slikarskim djelima. U ovom gradu je također započeo jedan od najvažnijih umjetničkih pokreta, a to je renesansa. Ovdje možete pronaći jednu od najpoznatijih skulptura na svijetu “Michelangelo’s David” te prvi muzej u Europi u kojem se možete diviti prekrasnim djelima Botticellia, Raphaela i Rembrandta.

Muzeji Firence

florence
 
Pariz

Grad ljubavi. Grad umjetnosti. Ovaj francuski grad ima jedne od najznačajnijih muzeja u svijetu, te je domaćin i nekih od najfascinantnijih i kultnih djela iz legendi poput Cezannea, Renoira, Manet, Monet, Van Gogh i neke od najljepših slika žena u umjetnosti kao što je Mona Lisa u muzeju Louvreu. U Parizu također možete pronaći hram o suvremenoj umjetnosti, Centar Pompidou, gdje ćete naći djela od najtraženijih umjetnika na svijetu kao što je to Gabriel Orozco ili jednog od modernih klasika kao što je Arman.

Muzeji Pariza

pariz

Autorica: Azra Terzić
Fotografije: Foter

Facebook Like Button