Marokanski čaj od metvice smiruje i opušta

Organski čaj od marokanske mente šalica je puna zdravog i osvježavajućeg napitka koja se u egzotično lijepom Maroku pije na svakom koraku. U šetnji Marrakechom, Fesom ili popularnom Casablancom ovaj se čaj ispija u tipičnim čajanama, restoranima i modernim barovima u velikim količinama.

Menta je izvrsna biljka koju su marokanci odavno prepoznali kao izuzetno zdravu i opuštajuću pa tako ona podiže raspoloženje, a poboljšava pamćenje i koncentraciju. I ne samo to, topli čaj od mente opušta i briše tragove svakodnevnog stresa.

Marokanci imaju dugu tradiciju ispijanja čaja, a sama priprema ulazi u sfere umjetnosti. Marokanski čajnici imaju specifično dugačke i zakrivljene “vratove” koji omogućavaju da se čaj precizno toči, s visine od preko pola metra u uske staklene čajne čašice.

maroko caj od mente

Originalan recept za Marokanski čaj od metvice

4 šalice kipuće vode
4 žličice mješavine zelenog čaja i metvice
listovi svježe metvice

Priprema

Mješavinu zelenog čaja i metvice stavite u cjedilo te potom u posudu za pripremu čaja, najbolje čajnik.

Prilijte s kipućom vodom i ostavite da se mješavina čaja opušta u vodi oko tri minute.
Izvadite cjedilo iz vode, nježno ocjedite mješavinu te ponovno u cijedilo stavite svježe lišće metvice i namačite ga oko dvije minute.

Tradicionalno se čaj zaslađuje s kockicama šećera, a količinu odredite po svojoj želji.

Poslužite ga u staklenim čašicama točeći iz visine, kako bi čaj prozračili, baš kako to čine Marokanci.
Ukrasite grančicom svježe metvice.

 

Tekst i fotografije uz dopuštenje Wish hr partnera, Quintessentially Lifestyle.

 

Quintessenically Group je britanska concierge tvrtka koju su 2000. osnovali AARON SIMPSON, Ben Elliot i Paul Drummond. Sjedište tvrtke je u Londonu i posluje sa 60 ureda širom svijeta, gdje je LARA HAM predsjednica Uprave Quintessentially kluba za jugoistočnu Europu.

Facebook Like Button