Moët & Chandon s ponosom predstavlja novo remek-djelo

Moët & Chandon s ponosom predstavlja novo remek-djelo, veličanstven, avangardni reljef nastao u suradnji sa suvremenim američkim umjetnikom Daniel Arshamom. Reljef je 3 metra dugačak i 1,3 metara visok, inspiriran je vitrajem koji krasi sam ulaz u podrume, te sadrži ključne simbole koji predstavljaju nasljeđe ove šampanjske Kuće.

moet-chandon-reljef-1

“Oduševljeni smo što možemo pozvati javnost da istraži naš najnoviji dodatak podrumu Galerie Impériale u Epernayu – osebujno umjetničko djelo Daniela Arshama koje objedinjuje našu povijest i umijeće. Djelo je naručeno povodom proslave Maisonove 280. obljetnice i predstavljanja šampanjca Collection Impériale Création NO.1.

moet-chandon-reljef-2

Presretni smo što će ovo umjetničko djelo trajno ostati u našim podrumima, reflektirajući bezvremenski dizajn našeg iznimnog, novog cuvéea,” izjavio je Benoît Gouez, Moët & Chandonov majstor podrumar.

Arsham je za izradu svojeg remek-djela odabrao bijelu lijevanu smolu, kao poveznicu s tlom regije Champagne koje je bogato kredom, a također krasi i zidove podruma. Suptilni tragovi vidljive erozije simboliziraju prolaznost vremena, te su ujedno Arshamov potpis i zagonetan element koji daje ovom djelu bezvremensku vrijednost.

moet-chandon-reljef-3

“Čast mi je vidjeti moje djelo izloženo na tako važnom mjestu kao što je Galerie Impériale, kao dio ostavštine Moët & Chandona. Ova suradnja stvorila je značajnu vezu između moje umjetnosti i ostavštine Maisona, te sam jako ponosan što sam mogao dati svoj doprinos njegovoj aktualnoj priči ” izjavio je umjetnik, Daniel Arsham.
Reljef Daniel Arshama izložen je za sve posjetitelje u povijesnim podrumima Maisona.

Za rezervaciju obilaska posjetite OVAJ LINK

Uz dopuštenje: Miva (sve fotografije)

Facebook Like Button