Moslavačka vinska cesta

Moslavina, zelena oaza kontinentalne Hrvatske poznati je vinogradarski kraj.

Od vremena Ilira i Kelta, starih Rimljana pa do današnjih dana, njeguje se i održava tradicija uzgoja vina na rodnim padinama Moslavačke gore. Moslavina je domovina dvije autohtone vrste vina, Moslavca i škrleta, koji je i zvijezda perjanica lokalnih vinogradara budući da uspijeva jedino na ovom području. Osim Moslavca i škrleta, u moslavačkim vinogradima njeguju se isorte pinot i rizling te frankovka.

Moslavačke vinske ceste smještene 40 kilometara od Zagreba izdvajaju se ljepotom prirodnog krajolika te kulturom i tradicijskim vrijednostima. Desetak vinskih kuća, seoskih etno gospodarstava i kleti možete posjetiti i obići individualno ili grupno, automobilima ili biciklom. Izbor je na vama.

Osim odmora i uživanja u prirodi, degustacije i kupnje moslavačkih vina, vinski podrumi i kleti nude i ukusne gastronomske specijalitete pripremljene na tradicionalan način. Duh starih vremena odiše ovim vinorodnim krajem Hrvatske i posjet vinskim cestama Moslavine poseban je doživljaj i naša preporuka za nadolazeće jesenske dane.

Za vas smo izdvojili najpoznatije kleti Moslavačke vinske ceste a više informacija o putevima i vinarima Moslavine možete pronaći na www. mvc-skrlet.com

Klet Jančić
Lokacija: Ul. Sv. Martina 9, Kutina
Kontakt: 044/ 631 344

Klet Mikša
Lokacija: Vinogradska 113, Repušnica
Kontakt: 044/ 654 104

Klet Romić
Lokacija: Mate Lovraka 43, Kutinska Slatina
Kontakt: 044/ 653 289

Moslavačka klet
Lokacija: A.Mancea, Voloder
Kontakt: 044/ 656-095

Autorica: Daniela Marušić Bešić
Fotografija: Shutterstock

Facebook Like Button