Mural na Pešćenici poziva na buđenje

Na zagrebačkoj Pešćenici, street art umjetnik Miro Modul Petković svojim novim genijalnim muralom ‘Black Hole Sun’ poziva na buđenje!

»U ovim danima izolacije, kad sam vidio napušteni i grmljem obrasli zid na Peščenici, koji se nalazi praktično u ‘mom vrtu’ odmah sam krenuo u akciju čišćenja i rezuckanja! Rodila mi se ideja da naslikam pijevca koji nas prvi zorom sve budi.

pescenica-mural-1

U glavi mi se pritom vrtila pjesma ‘Black Hole Sun’ koju u ovo vrijeme često slušam na radiju. To je moj poziv svima nama da se probudimo i da budemo bolji prema planeti i jedni prema drugima«, tipka nam Miro Modul Petković, zagrebački street art umjetnik i kaligraf.

Pogledajte zanimljiv video na kojem ćete moći vidjeti kako je teklo stvaranje ovog predivnog murala

Mural je poprilično velikih dimenzija, ali je izrada tekla brzo, vođena inspiriranim umjetnikom. U nekoliko dana zid napuštene kuće, osvanuo je u sasvim novom ruhu. Pijevac izlazi iz crnog kruga svojim usmjerenim pogledom, a i samim perjem i želi da ga čujemo.

pescenica-mural-2

Okružuju ga riječi pjesme Black Hole Sun, koja ispire kišu i donosi nam nov, svjež glas. I gornja crna rupa, odnosno okrugli prozor kuće važan je dio murala koji je umjetnik iskoristio i uklopio u temu ovog djela.

Miro Modul Petković, poznato je ime među graffiti i street art umjetnicima u Zagrebu i regiji. Svojim je radom i djelovanjem višestruko obogatio urbanu i street art kulturu.

Jedan je od rijetkih umjetnika koji kontinuirano radi i stvara već više 25 godina, a zasigurno i jedan od rijetkih koji nastavlja s tradicijom krasopisa, odnosno kaligrafije. Njegova djela krase interijere mnogih privatnih i poslovnih prostora.

Facebook Like Button