Najbolji hrvatski restorani dobili MICHELINOVA priznanja u 2023. godini

Ovog utoraka 27. lipnja 2023. u zagrebačkoj Laubi METRO, partner MICHELINA za Hrvatsku, službeno je uručio prestižna MICHELIN priznanja hrvatskim restoranima koji su uvršteni u vodič za 2023. godinu.

Novom selekcijom MICHELINA svih deset dosadašnjih restorana zadržalo je svoju zvjezdicu, a Hrvatska je dobila još jedan restoran s prestižnom oznakom zvjezdice – restoran Korak iz Jastrebarskog.

METRO_MICHELIN restoran Korak 2023

Restoran Korak ujedno je novi nositelj MICHELINOVE Zelene zvjezdice koju sada imaju tri restorana.
Na listu Bib Gourmand, uvrštena su tri nova restorana: Bugenvila (Cavtat), Taj Mahal (Dubrovnik) i Beštija (Zagreb), a devet novih restorana dobilo je preporuku ovog priznatog gastronomskog vodiča.

„Raduje nas što MICHELINOVA priznanja iz godine u godinu potvrđuju kako kvaliteta hrvatskog ugostiteljstva raste. Kao dugogodišnjeg partnera MICHELINA i hrvatskih ugostitelja, naročito nas veseli činjenica što je čak 13 novih hrvatskih restorana uvršteno u vodič, od kojih i jedna nova zvjezdica.

dodjela MICHELIN zagreb 2023 diana miklos

Čak su tri restorana nositelji i Zelene zvjezdice Michelina koje se dodjeljuju onima koji su napravili značajan iskorak na području održivosti.
Korištenje lokalnih i sezonski namirnica svakako je korak u tom smjeru, a u čemu METRO pruža značajnu podršku povezujući restorane izravno s hrvatskim proizvođačima.

Na kraju, čestitke svim hrvatskim restoranima i chefovima koji su, svojim umijećem i predanošću vrhunskom iskustvu svojih gostiju, potvrdili i zadržali svoje mjesto u vodiču“, izjavio je Imre Horváth, predsjednik Uprave tvrtke METRO Hrvatska.

METRO_MICHELIN_dodjela 2023 zagreb

Na svečanosti je predstavljen projekt METRO Junior Top Chef čiji je cilj doprinijeti osnaživanju kuharske profesije u Hrvatskoj te budućim kuharima omogućiti učenje novih trendova u gastronomiji i kulinarstvu.

Temelj projekta je natjecanje učenika i učenica regionalnih centara kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu, a pobjednik će za nagradu dobili edukaciju u prestižnim inozemnim kulinarskim školama.

U projektu će sudjelovati Alejandro Serrano, najmlađi chef s MICHELINOVOM zvjezdicom, Olivier Bellin, nagrađivani francuskog chef restorana L’Auberge des Glazicks s dvije Michelinove zvjezdice i Mika Alix, počasni član Francuske kulinarske akademije. Međunarodno priznati chefovi su, uz pomoć učenika Srednje škole Zabok – Regionalnog centra kompetentnosti, pokazali što je potrebno da bi jelo zasjalo MICHELINOVIM sjajem.

METRO_MICHELIN_Srednja skola Zabok

Predstavljen je i MICHELIN izazov zlatne plakete, kreativna inicijativa putem koje MICHELIN želi potaknuti angažman i povećati vidljivost ugostitelja na društvenim mrežama, kako bi privukli još više gostiju i dodatno osnažili povezanost s MICHELINOM. Stručni žiri MICHELINA, birat će najkreativniju fotografiju s MICHELIN priznanjem i najbolju grupnu fotografiju chefova i njihovih suradnika.

METRO je dugogodišnji partner MICHELINOVOG vodiča koji je međunarodna referenca za fine-dining. Ovom suradnjom METRO želi dodatno istaknuti svoju predanost sektoru ugostiteljstva i hotelijerstva i pružiti mu profesionalnu podršku koju treba i zaslužuje. Lista svih restorana uvrštenih u MICHELIN vodič za 2023. može se pronaći na poveznici.

Uz dopuštenje: Madison Consulting

Facebook Like Button