Najpoznatiji svjetski maratoni

Pripremite tenisice za trčanje i posjetite jedno od ovih 6 svjetski poznatih odredišta u kojima se održava maraton.

42,1 kilometar. Za većinu je ljudi trčanje maratona na popisu stvari koje žele savladati u životu, a za druge je to prilika da posjete nova i uzbudljiva odredišta i pritom sudjeluju na utrci ili iskoriste priliku da pridonesu nekoj važnoj humanitarnoj akciji. Bilo da vas zanima sudjelovanje u samoj utrci ili posjet nekom predivnom odredištu kako biste pritom zadovoljili svoju strastvenu želju za trčanjem, Booking.com, vodeća svjetska tvrtka za povezivanje putnika s najvećim izborom smještajnih objekata, objavio je popis šest odredišta u kojima se održava maraton koji vrijedi posjetiti (i za njega trenirati).

Maraton u Rimu, Italija

rim-maraton
Rimski maraton koji se održava u Vječnom gradu održao se 2. travnja i startao u blizini ulice Via dei Fiori Imperiali kraj Koloseja. Trkači na nekoliko lokacija tijekom trke mogu uživati u glazbi i izvrsnoj kombinaciji natjecanja i razgledavanja zahvaljujući uzbudljivoj ruti kroz popločane ulice grada i čuvene znamenitosti uključujući Panteon, fontanu Trevi i trg Piazza di Spagna.

Objekt Residenze Argileto nalazi se na 100 metara od ulice Via dei Fiori Imperiali i smješten je u zgradi iz 18. stoljeća te nudi besplatni spa, wellness centar i panoramsku krovnu terasu s pogledom na Rimski forum za opuštanje nakon ove uzbudljive utrke.

Pariški maraton Schneider Electric, Francuska

pariz-maraton
Pariški maraton Schneider Electric održava se 9. travnja u jednom od najljepših svjetskih gradova. Trkači se tijekom utrke mogu diviti čuvenim svjetskim znamenitostima kao što su Champs Elysées, Slavoluk pobjede, katedrala Notre Dame i Eiffelov toranj. Ciljna ravnina smještena je na dnu avenije Foch.

Hôtel du Continent sadrži moderne smještajne jedinice inspirirane svjetskim kontinentima s uređenjem Christiana Lacroixa. Udaljen je svega 400 metara od trga Place de la Concorde i nudi kontinentalni doručak koji se također može poslužiti u sobu.

Bostonski maraton, SAD

bostonski-maraton
Legendarni Bostonski maraton održava se 17. travnja u Massachusettsu i također je poznat kao Patriot’s Day. Ovo je jedan od najprestižnijih maratona koji se održava još od 1897. godine. Trkači kreću iz grada Hopkintona te prolaze kroz 8 gradova sve do cilja na trgu Copley Square u Bostonu.

Loews Boston Hotel nalazi se na 200 metara od trga Copley Square, a radi se o hotelu smještenom u povijesnoj četvrti Back Bay, nekadašnjem sjedištu Odjela bostonske policije. Trkači u hotelskom restoranu nakon utrke mogu uživati u klasičnim američkim specijalitetima i u tradicionalnim jelima regije New England ili mogu trenirati i oporaviti se u teretani dostupnoj u okviru objekta.

Maraton Virgin Money London, UK

london-maraton
Maraton Virgin Money London odvija se 23. travnja i ne samo da je ovo jedan od najvećih svjetskih maratona nego je i jedan od najvećih humanitarnih događaja. Trkači i gledatelji mogu donirati humanitarnim udrugama po svom izboru, a maraton je potpuno neprofitan.

Objekt Valet Apartments Whitehall nalazi se u Londonu, 200 metara od trga Trafalgar Square i 600 metara od Big Bena i promatračnice London Eye. Ovaj moderni apartman u blizini je cilja utrke, gdje prijatelji i obitelj mogu dočekati svoje voljene nakon navijanja za njih na ovom uzbudljivom događaju.

Maraton na Kineskom zidu, Kina

kineski-zid-maraton
Jedan od najtežih svjetskih maratona, maraton na Kineskom zidu, odvija se 20. svibnja, kada 2500 trkača ima priliku trčati jednim od najmonumentalnijih spomenika u povijesti. Sudionici moraju proći 5164 kamenih stuba i prijeći u veličanstvenu provinciju Tianjin, što jamči nezaboravno iskustvo.

Hostel Beijing Badaling Great Wall Cao’s Courtyard Hostel smješten je u tradicionalnoj kineskoj zgradi iz razdoblja dinastije Ming staroj 200 godina, nudi pogled na krajolik, velik vrt i jednostavno uređene sobe s privatnom kupaonicom. Objekt se nalazi 10 minuta hoda od Badalinga i starta maratona na Kineskom zidu.

Autentični maraton u Ateni, Grčka

atena-maraton
Atenski autentični maraton vjerojatno je zbog svoje povijesne važnosti jedan od najslavnijih maratona na svijetu. Održava se 12. studenog i njegova ruta trkače vodi kroz poznate povijesne znamenitosti, uključujući Zeusov hram i Akropolu. Ovaj uzbudljivi maraton prati istu rutu koju je atenski glasnik Filipid pretrčao prije 2500 godina i počinje u gradu Maratonu i završava u veličanstvenom stadionu Panathinaiko u Ateni, koji datira sve do 6. stoljeća prije Krista.

Otmjeni objekt Athens View Loft – 03 smješten je blizu Zeusova hrama u Ateni i nalazi se na 500 metara od stadiona Panathinaiko. Nudi vam prekrasan pogled na Akropolu, potpuno opremljenu kuhinju i terasu s prostorom za opuštanje gdje se možete oporaviti nakon duge utrke.

Uz dopuštenje: Dialog komunikacije (sve fotografije)

Facebook Like Button