Narciso Rodriguez omiljeni dizajner poznatih ličnosti

Omiljeni dizajner poznatih ličnosti.

Poznati američki dizajner kubanskog porijekla Narciso Rodriguez jedan je od vladara svjetske fashion scene već zadnja dva desetljeća. Šarmantan Amerikanac rođen je 1961. godine, a svoju slavu potvrdio je 2008.godine postavši dijelom američke povijesti. U narednom tekstu donosimo vam nešto više o životu ovog dizajnera, modnim kreacijama, djelima i svjetskim nagradama koje je osvojio te slavnim osobama koje je slavni Narciso Rodriguez oblačio. 2013 godine oženio se za Tomasa Tolana i zaplovio u bračnu luku.

Kratka biografija Narcisa Rodrigueza

Narciso Rodriguez rodio se u šezdesetim godinama ovog stoljeća, a svoje djetinjstvo proveo je u New Jerseyu. Svoje školovanje završio je na poznatoj školi za dizajn „ Parson“, da bi svoje daljnje usavršavanje proveo kod slavne dizajnerice Donne Karan i Calvin Kleina gdje je radio na dizajniranju ženskih kolekcija. Važno je napomenuti da je svoju prvu samostalnu kolekciju predstavio tek 1995. godine za muškarce i žene u New Yorku, a sama kolekcija postigla je velik uspjeh.

Nakon dugogodišnjeg iskustva baca se u samostalne vode i postaje jedan od vladara u modnom carstvu.

Nagrade i pohvale slavnog dizajnera

Svoj prvi veliki uspjeh postigao je za vrijeme rada u Parizu kao direktor dizajna kada je radio za poznati brend „Cerruti“. Svakom mladom dizajneru san je raditi u Parizu, a još veće priznanje dobivate kada u mladim godinama postanete i direktor velikog modnog diva. Osim što je s jedne strane to velika stvar moglo bih se reći da je to s druge strane nosi ogromnu odgovornost koju je Narciso Rodrigueze hrabro prihvatio. 1997.godine pod svojim imenom u suradnji s poznatom talijanskom tvrtkom „AEFFE“ na milanskom tjednu mode prezentirao je žensku kolekciju za proljeće/ljeto za koju je bio nagrađen.

Poznati američki časopis Vogue na dodijeli fashion nagrada proglasio ga je najboljim mladim dizajnerom. Domaći španjolski brend „Loeve“ tada ga angažira kao glavnog i odgovornog direktora te na toj poziciji ostaje sve do 2001.godine. Magazin „Time“ stavio ga je na listu „25 najuspješnijih Hispanacau Americi“, a 2009 godine dobiva nagradu od CFDA-a za najboljeg dizajnera godine. Brojni modni časopisi ljubitelji su njegovih kreacije pa se često njegova odjeća može vidjeti na naslovnim stranama i modnim editorijalima.

narciso-crtal
 

Kolekcije Narcisa Rodrigueza

Svaka nova kolekcija Narcisa Rodrigueza ostavlja svjetske urednike i obožavatelje mode bez daha. Njegove kreacije namijenjene su samosvjesnim emancipiranim ženama koje znaju što žele. On se obraća zrelim ženama sa stavom koje su odvažne nositi njegove dizajnerske komade.

Modernu, senzualnu i fashion odjeću nose ljubiteljice Narcisa Rodrigueza. Više informacija i fotografija možete pronaći na službenim stranicama:
www.narcisorodriguez.com

Koliko je dizajner kreativan pokazuje činjenica da je i lansirao svoju liniju parfema pod nazivom „Narciso Rodriguez For Her“.

Poznati koji vole slavnog dizajnera

Da je Narcis Rodriguez prepoznat u modnom svijetu govori činjenica da ga nose i obožavaju brojne slavne medijske ličnosti. Njegova velika obožavateljica je glavna urednica američkog Vogue magazina koja je zaljubljena u njegov rad i jednostavnost modela. Nosila ga je Carolyn Bessette, Michelle Obama, Jessica Alba i mnoge druge poznate osobe.

Autor: Marina Jakšić
Fotografije: naslovna: s odobrenjem Promans tvrtke /galerija: Foter

Facebook Like Button