Nika Crevatini zvijezda ritmičke gimnastike

Nika Crevatini, bivša istaknuta hrvatska ritmička gimnastičarka koja je danas posvećena treniranju mladih generacija ritmičkih gimnastičarki koje žele krenuti njezinim stopama, osnivačica GK Aura 2010.g. te vodeća osoba i idejna začetnica Aura Cup-a, danas najvećeg međunarodnog natjecanja u ritmičkoj gimnastici.

Ove godine njezinom zaslugom u Hrvatsku stižu velike zvijezde ritmičke gimnastike iz više od 20 zemalja svijeta.

W: Kako je nastala ideja o Aura Cupu?
Ideja Aura cupa je nastala zajedno sa svim idejama o onome što sam željela postati još kao mala… Sanjala sam o svom klubu u budućnosti, sanjala sam da populariziram RG na području Hrvatske i da imamo velika natjecanja sa zvijezdama Rg u svijetu… Svi snovi se polako počinju ostvarivati zahvaljujući divnim ljudima koje imam oko sebe. Aura cup je samo dio onoga sto sam si zamislila još davno. Danas je Aura Cup najveće svjetsko natjecanje u ritmičkoj gimnastici, a posebno me čini ponosnom to što smo uspjeli dovesti najveća svjetska imena i reprezentacije u naš Zagreb.

W: Kako je klub Aura dobio ime?
O imenu kluba sam dugo razmišljala i htjela sam dati ime koje će zauvijek povezivati mene kao ritmičarku i mene kao trenera s djecom. Konkurencija mi je uvijek govorila da mi fali fleksibilnosti za ovaj sport, ali da imam strašnu karizmu (auru) dok nastupam. I tako smo osmislili naziv Aura kako je ime našeg kluba, ali i međunarodnog natjecanja u Hrvatskoj, već sada dobro poznatog u svijetu.

W: Kakva je popularnost ritmičke gimnastike u svijetu, a kakva u Hrvatskoj?
Ritmička gimnastika u Rusiji je jedan od popularnijih sportova u državi, a u Hrvatskoj nitko niti ne zna sto je točno ritmička gimnastika. A naročito koliko žrtve, rada i treninga je potrebno za nekakav uspjeh. Curice u 13. godini treniraju po 5 h, a nisu ni u reprezentaciji… Voljela bi da se sve to promjeni da dovedemo RG u Hrvatskoj na jedan viši nivo i da stvorimo kvalitetniju gimnastiku kod nas, a to možemo samo uz popularizaciju samog sporta i veliki broj curica koje se žele baviti ovako predivnim sportom.

W: S kakvim problemima se susrećete u Hrvatskoj u organizaciji međunarodnog natjecanja?
Nema problema koji moj tim ne može riješiti. Sve se može kada se hoće. Uz puno volje sve je moguće. No,moram obratiti pozornost iako ove godine imamo puno Sponzorstva najteže nam je uvijek naći sponzore s kojim možemo financirati ovako velika natjecanja kao sto je Aura cup.

Facebook Like Button