Nikolin kolač, šarene kućice i unikatne kuglice obilježile su Grad svetog Nikole 2022

Zavladala je adventska atmosfera prepuna zabave, radosti i veselja jer čarolija Grada Svetog Nikole koji organizira portal WISH MAMA, jedinstvena je po svemu a prije svega po projektu koji se već osmi put održao, ove 2022. godine u zabavnom centru Amazingi, za djecu, roditelje i sve one koji vole u srcu osjetiti duh ovog tradicionalnog blagdana.

007-grad-svetog-nikole-2022

Ove 2022. godine, ulicama GRADA SVETOG NIKOLE zaplesali su likovi iz bajki, Nikoline vile, a uz mnoge kreativne i edukativne radionice za djecu i roditelje, dječje predstave, koncerte i nastupe dječjih zborova i puhačkog filharmonijskog orkestra ovo bajkovito blagdansko događanje ostalo je u sjećanju svakom posjetitelju.

kuglice grad svetog nikole 2022

Prije svega po kreativnim radionicama izrade božićnih kuglica koje su začarale prostor i na licima djece izmamile veliki osmijeh jer samo takvih divnih, velikih i šarenih kuglica koje su sami izradili mogli su pronaći u tom čarobnom gradu.

019-grad-svetog-nikole-2022

I ne samo to, uz kuglice djeca su izrađivala i čarobno lijepe kućice, šarene i posebne u kojima u njihovoj mašti spavaju ježevi, vjeverice, srne ili lisice iz priča koje su za njih pričale Nikoline vile.

medo stedo grad svetog nikole 2022

Bio je to maštovit spoj izrade unikatnih božićnih kuglica, bajkovitih kućica i priča iz Nikoline Družionice. Takvih radionica edukativnih, ali prije svega zabavnih, ima samo u Gradu Svetog Nikole i u društvu jedne i jedine WISH MAME.

nikoline adventske kucice grad svetog nikole 2022

U bogatom programu sudjelovale su atraktivne plesne skupine iz Supertalenta NoveTV Fusion i Escape te uvijek raspjevani zbor Kikići i genijalci. A Plesni kristal rasplesao je pozornicu ovog po svemu posebnog i dječjom maštom obojenog Grada.

016-grad-svetog-nikole-2022

Mnogo je tu još zabavnog sadržaja bilo, od interaktivnih kazališnih predstava Šarenog svijeta do izvrsnog gostovanja Galeba Marka, edukativnog projekta za djecu gdje jedan lijepi bijeli galeb svojim letom vodi kroz parkove prirode u Hrvatskoj sa željom da ih očuvamo i zaštitimo.

002-grad-svetog-nikole-2022

Galeb Marko čita slikovnice, a kazališna družina Emma neprofitna je umjetnička organizacija osnovana kako bi olakšala mladim umjetnicima napredak karijere, a svima ostalima omogućila da se okušaju u glumi. Osnivačice su akademske glumice Tea Šimić i Martina Mandek, a za Nikolin Grad priredili su scenu iz predstave MALI PRINC.

005-grad-svetog-nikole-2022

Poseban blagdanski koncert za sve koji su došli u Grad Svetog Nikole priredio je Puhački orkestar Željezničara koji svoju je kvalitetu dokazao na brojnim smotrama, festivalima i natjecanjima. Orkestar aktivno sudjeluje na svim javnim nastupima i manifestacijama u Gradu Zagrebu.
Koncertima na Zrinjevcu i Glavnom kolodvoru obogaćuje turističku i kulturnu ponudu Grada Zagreba. Zato je sasvim logično da je svoj nastup doselio i u Grad Svetog Nikole, jedini takav grad u Hrvatskoj.

recept nikolin kolac koji se ne pece

No, imali smo i posebno iznenađenje ovogodišnjeg Grada svetog Nikole i to nešto potpuno novo – u kulinarskoj radionici radili smo mirisni blagdanski Nikolin kolač čiji je recept dostupan OVDJE.

S djecom, Nikolom i vilama ovaj su kolač stvarali poznati gastro blogeri Sandra Rončević i Hungry Mile a nakon što su ga djeca kušala u Gradu svetog Nikole zasigurno će ga sa svojim roditeljima željeti izraditi ponovno i ponovno :)

001-grad-svetog-nikole-2022

I jedini je to kolač Svetog Nikole koji je posebno za svu djecu priredila Wish mama.

Kolač je mirisan i slastan napravljen od oraha, badema i suhog voća. Poseban mu mljac daje suha smokva i blagdanski začini koji Božić znače. A u njemu je i malo naranče koju je Nikola u čizmice svima nosio i u davna vremena uz nekoliko oraha i šegrtu Hlapiću darovao.

Roditelje i djecu razveselio je i kulinarski show Dans kuham Ja gdje su dječica sama izrađivala tri zdrava recepta za doručak, užinu i večeru pomoću Gorenje kuhinjskih aparata, uz koje s lakoćom vrlo brzo možete pripremiti mnoge ukusne zalogaje :)

recepti gorenje grad svetog nikole 2022
Foto Julio Frangen

Kako bi svatko izabrao ono što mu najviše odgovara na trpezi Grada svetog Nikole pobrinuo se i Poli u čijem su se corneru pripremali sočni i ukusni hot dog zalogaji.

hot dog poli grad svetog nikole 2022

I još puno toga događalo se u dva maštom ispunjena dana u našem Gradu poput darivanja mališana prigodnim darovima u Happy minutes trenucima koji su izazivali puno sreće, ali i natjecateljskog duha u pitanjima naše moderatorice.

A i reviju smo imali. I to pravu modnu reviju Miss4Miss gdje su se maloj i velikoj publici predstavili novi dječji modni brand na hrvatskom tržištu – Angelic fashion sa svojom božićnom kolekcijom i modni brand VIBELA dizajnerice Ivane Filipović sa svojim već vrlo poznatim suknjicama koje mogu nositi i djeca a i njihove mame.

010-grad-svetog-nikole-2022

Na reviji se predstavila i dječja prirodna kozmetika LOVEDA koja je bila pokrovitelj izlazaka a za uređenje pozornice i modne piste bio je zadužen Le ballon. Između izlazaka nastupila je plesna akademija STAR POINT čije su polaznice ujedno i nosile reviju. Revija je i ove godine bila u organizaciji Ive Loparić Kontek i Eventum Spectaculuma i suorganizaciji Hane Tabaković Baksa.

miva sandra roncevic hungry mile julio frangen diana miklos

Oba dana imali smo i Mivin kutak za odrasle gdje smo uz ukusne pjenušave kapljice Ville Sandi uživali u božićnim pjesmama, veselim nastupima i druženju koje advent znači.

toyota pokloni grad svetog nikole

U Čarobnoj šumi svoje je mjesto pronašla predivna Toyota Corolla Cross, koja je privlačila pažnju posjetitelja svojim izgledom, a iz ovog malog diva na četiri kotača Nikola je uzimao poklone za djecu koja će ih zasigurno razveseliti ovih blagdana.

gospodari svjetlosti grad svetog nikole 2022

A Grad svetog Nikole ne bi bio toliko sjajan, blještav i obojan u svjetlost da nam nije bilo predivnih lampica i najmodernije rasvjete Elektro Pižeta tvrtke, a kao šlag na torti zasigurno je bio veliki, veseli patuljak ispred kojeg su se fotografirali mnogobrojni mališani s obiteljima. Ovog Nikolinog pomoćnika s veseljem je poslala tvrtka Gospodari svjetlosti čije samo ime govori da su baš oni ti kod kojih ćete moći pronaći najljepše svjetlosne dekoracije koje oduzimaju dah.

sv-nikola-klaiceva-donacija-1

Humanitarnu akciju Djeca Hrvatske za djecu Klaićeve Želim ti osmijeh zaokružili smo već tradicionalno, posjetom Klinici za dječje bolesti Zagreb (Klaićevoj bolnici), gdje smo s našim partnerom Muzejom grada Zagreba, Svetim Nikolom te posjetili djecu i darovali ih, kako bismo ih bar na trenutak u tim bolničkim danima odveli u svijet bajki i čarolija. A kada ozdrave u naš čarobni Grad Svetog Nikole a u njihove domove recept za mirisni Nikolin kolač.

 

08-logo-zvijezda-20 04-logo-toyota-20 logo-gorenje-gsn erste-logo-gsn logo-poli-gsn logo-miva-gsn logo-limona-gsn logo-jafa-gsn logo-jmilka-gsn logo-munchmallow-gsn logo-orangina-gsn logo-oreo-gsn logo-ritter-gsn

 

PARTNERI U GRADU SVETOG NIKOLE
logo-amazinga-gsn

logo-elektropizeta logo-crnkovic-borovi-gsn gsn-logo-lr gsn-logo-lactovit-1 logo-emma-gsn logo-gospodari-svjetla-gsn 06-logo-cedevita-20 logo-zeljeznicar-gsn gsn-logo-escape gsn_logo_fusion gsn-logo-miss jpg

 

Pokrovitelji Grada svetog Nikole

gsn-logo-grad-zagreb gsn-logo-zhzd

gsn-logo--mdoms gsn-logo-iica

gsn-logo-q

 

Facebook Like Button