Nježni Guerlain pafrem kao stvoren za proljeće

Utjelovljen od Angeline Jolie, majke, žene, slobodne, nesebične, posvećene, Mon Guerlain je posveta današnjoj ženstvenosti.

Ženstvenost…
Jedna od najdragocjenijih i najtajanstvenijih riječi u svakom rječniku.
Suptilna, nedostižna i poželjna, ženstvenost fascinira, uzbuđuje i potiče. Kažu da je krhka, ali u stvarnosti to je nevjerojatna snaga zato jer je ona zapravo izvor života, ishodište.
Žene imaju mnogo različitih strana.

Multi-fasetirana ženstvenost, ponosna i emancipirana, nježna i odlučna u istoj mjeri, nikad ne odustaje i vjeruje u svoje snove. Barem je jedan miris bio potreban za ispričati ovu priču…

guerlain-mon-guerlain-1

NJEŽAN RASCVJETAN
Svježa i nježna interpretacija inspirirana cvijetom koji se otvara pod jutranjom rosom. Nova faseta ženstvenosti koju istražuju Guerlainovi parfumeri.

“Za ovu kompoziciju, željeli smo se fokusirati na cvjetni aspekt i željeli smo ga postaviti kao buket bijelog cvijeća, naglašavajući Sambac Jasmin, koji je sastavni dio Mon Guerlain’s identiteta”, objašnjava Delphine Jelk, koja je zajedno s master parfumerom Thierry Wasserom radila na ovom mirisu.

“Sunčana, blistava, svijetla i bogata faseta ženstvenosti, izražena kroz velike količine jasmina (‘overdose’), baš poput moje kolegice Delphine”, dodaje Thierry Wasser.

BLISTAV JASMIN
Ova izuzetna sirovina korištena u velikim količinama je smion potez parfumera, koji uvijek posebno naglašavanju lavanda-vanilija akord u Mon Guerlainu.

Quadrilobé bočicu ovog mirisa (bočica s četverolisnim čepom), dizajnirao je Gabriel Guerlain kako bi je kuća Baccarat izradila po njegovom nacrtu 1908.g.

Čuvala je u sebi mnoge legendarne mirise i tijekom godina se izdvojila i odredila kao jedna od Guerlainovih ikonskih bočica, inspirirajući tako mnoštvo umjetnika i dizajnera, koji su je interpretirali kroz svoje maštovite kreacije.

Aerodinamičnog oblika, grafička i umjerena, inspirirana je bočicama alkemičara, dok ime “quadrilobé” duguje čepu izrađenom od jednog komada kako bi se zadržao četverolisni oblik.

Kombinacija kontrasta izražava snagu čistih linija i senzualnosti oblina, podsjeća na snažnu, slobodnu i senzualnu ženstvenost.

Već 190 godina, pet generacija Guerlain parfumera su sastavni dio povijesti parfumerijskog svijeta.
Tijekom 190 godina, istraživali su našu planetu u potrazi za rijetkim i dragocjenim sastojcima, stvarajući tako nove i smione akorde i kreirajući preko 1,100 mirisa…

Uz dopuštenje: Radix kozmetika (sve fotografije)

Facebook Like Button