Novi proljetni meni u Dubravkinom putu

Mogu li riječi opisati miris i ukus proljeća? Upravo novi proljetni meni u Dubravkinom putu koji je osmislio novi chef Vedran Petranović dočarat će pravo proljeće na tanjuru.

vedran-petranovic

​Zagrebački gastro krugovi već su dobro upoznati da restoran Dubravkin put sa svakim godišnjim dobom predstavi novi menu. Kako je Dubravkin put već dobro poznat po harmoniji mediteranskih okusa i mirisa te vrhunskih i uvijek svježih sastojaka, tako i novi proljetni menu, chefa Vedrana Petranovića, dočarava pravu proljetnu gastronomsku rapsodiju.

dubravkin-put-menu-1

Ovaj zagrebački restoran, koji se nalazi u jednom od najzelenijih dijelova grada nadomak Ilice, već godinama slovi kao najbolje mjesto za vrhunsku gastronomiju. Predstavljanjem proljetnog menija i koncepta pod novim vodstvom chefa Vedrana Petranovića restoran je samo potvrdio svoje vodeće mjesto na Zagrebačkoj gastro sceni.

dubravkin-put-menu-2

Na proljetnom meniju prevladava vrhunska mediteranska klasika s modernim zaokretom. Svako novo jelo je posebno, spravljeno od pomno odabranih namirnica koje se međusobno nadopunjuju stvarajući harmoniju okusa. Kako se nakon svakog finog obroka treba dobro i zasladiti, za slatke zalogaje u restoranu pobrinuo se pastry chef Robert Bašić koji svojim umijećem nikoga ne ostavlja ravnodušnim i čiji deserti predstavljaju prava slastičarsku umjetnost.

dubravkin-put-menu-4 dubravkin-put-menu-3

Jela koja su predstavljena s proljetnog menija su:
1. Ceviche od sušenog brancina, krema od graška, mrkva, rotkvica, emulzija Chiavalon maslinovog ulja i naranče
2. Ulje od škampa u prahu, juha od kvarnerskih škampa
3. Rižoto sa šparogama, medvjeđim lukom i jakobskim kapicama
4. Pečeni file kovača, mladi luk, krema od pastrnjaka, kumquat, riblji veloute kurkuma umak
5. Mousse od jagode, gel od šumskih jagoda, pjena od madagaskar vanilije, maćuhice, domaći sladoled od sijena

dubravkin-put-menu-5

Uz dopuštenje: Priredba
Fotografije: Rajna Raguž

Facebook Like Button