Od rta do rta

Rainer Zietlow prešao put “od rta do rta” (Cape-to-Cape) za manje od 22 dana i pritom savladao više od 17.000 kilometara s jednim kompletom Goodyear Wrangler guma.

Rainer Zietlow sa svojom je ekipom Challenge4 stigao u nedjelju, 12. listopada, u Južnu Afriku te tako postavio novi svjetski rekord prešavši najbrže dosad put od Sjevernoga rta u Norveškoj do Aguljaskog rta u Južnoj Africi. Taj 17. 752 kilometra dug put Zietlow i ekipa odvozili su u Volkswagen Touaregu V6 TDI koji je bio opremljen jednim kompletom Goodyear Wrangler HP guma za vozila SUV i 4 x 4. Iako zbog prometne nezgode u Tanzaniji nisu ostvarili svoj prvotni cilj – preći put od “od rta do rta” za manje od deset dana, i ovim su rezultatom oborili postojeći svjetski rekord koji je iznosio 28 dana.

dolazak-afrika

Naime, nakon prometne nezgode u Tanzaniji u kojoj je njihov Volkswagen Touareg V6 TDI oštećen u sudaru s drugim vozilom, Zietlow i ekipa izgubili su 13 dana na potrebne popravke. Bez ovog incidenta, u kojemu nitko nije bio ozlijeđen, završili bi izazov „od rta do rta“ i ranije od planiranog, u 8 dana i 10 sati.
Tijekom svog putovanja, Rainer je sa svojom ekipom upotrijebio jedan komplet Goodyearovih guma Wrangler HP putujući kroz najzahtjevnije terene i najekstremnije vremenske prilike. Na svakoj etapi 17.752 kilometra dugoga putovanja njihova je oprema bila izložena velikim izazovima.
“Bili smo naoružani izvrsnom opremom koja je sve vrijeme od Norveške do Južne Afrike jamčila potpun uspjeh. Prošli smo kroz različita klimatska područja i morali smo se suočiti s brojnim različitim situacijama na cesti, čime smo Touareg i Goodyearove gume Wrangler HP za vozila SUV i 4 x 4 izložili jako velikom testu. I vozilo i gume ispunili su naša očekivanja te dokazali svoju kvalitetu i izdržljivost“, kazao je Zietlow.

Ovaj projekt imao je i humanitarni karakter. Zietlow je za SOS dječja sela u Zambiji i Sudanu donirao 0,20 eura za svaki prijeđeni kilometar. Goodyear se priključio ovoj humanitarnoj akciji te udvostručio svaki cent koji u tu svrhu donirao Rainer Zietlow.

dolazak-na-cilj

Pozadina projekta „od rta do rta“
Rainer Zietlow sa svojom je ekipom Challenge4 na put od Sjevernoga rta (Nordkapp) u Norveškoj do Aguljaskog rta u Južnoj Africi krenuo 21. rujna. Tijekom tog putovanja u Volkswagen Touaregu V6 TDI opremljnim Goodyear Wrangler HP gumama prošli su kroz zemlje: Dansku, Njemačku, Češku, Slovačka, Mađarsku, Srbiju, Tursku, Egipt, Sudan, Etiopiju, Keniju, Tanzaniju, Zambiju, Zimbabve i Južnu Afriku.

Uz dopuštenje: Pragma komunikacije (sve fotografije)

Facebook Like Button