Osjetite okuse malvazije Bomarchese 2021 koji vas vode u najljepše predjele mirisne Istre

Kako je ljeto i godišnji odmor predviđen za najbolje hedonističke trenutke malvazija Bomarchese 2021. sigurno će postati dio najljepših momenata čim kušate ovo tako profinjeno i elegantno vino.

Neka vaše ljeto, uz najfinije delicije na trpezi, bude zaokruženo s mirisnim i svježim kapljicama vina kojeg ćete zasigurno još dugo željeti pijuckati i nakon što odmor završi.

U našem ljetnom vodiču za Top 5 bijelih etiketa upoznajte vino kuće Degrassi kojeg ćete sa svakim gutljajem htjeti kušati još i još…

DEGRASSI Malvazija istarska Bomarchese 2021 11

MALVAZIJA ISTARSKA BOMARCHESE 2021, DEGRASSI
Premijera!

Ljeto je pravi trenutak za dolazak nove berbe malvazije istarske velikoga vinara Morena Degrassija – vino je svježe, mineralno i pitko! Krasi ga slamnato žuta boja, na nosu je voćno, ali i cvjetno.
Miriše na zelenu jabuku, vinogradarsku breskvu i bijelo cvijeće, malo mente i mediteranskog bilja. U okusu je suho i slankasto, slasno, trajno. Iako ima 13% alkohola, ova malvazija je skladna na svima razinama – to je vino koje voli ljeto, a i ljeto voli Degrassi malvaziju!

DEGRASSI Malvazija istarska Bomarchese 2021 14

Kako je piti?

Uživati u njoj od aperitiva, preko predjela do glavnog jela. U ove tople ljetne dane treba je rashladiti na temperaturi od 6-8 C, jer se u čaši brzo ugrije do optimalnih 10 C.
Preporuka čaše: idealna čaša je Riedel Malvazija istarska ili klasična čaša za bijelo vino.

Uz ljetni zalogaj…

Odlično paše uz jela iz mora: morske plodove, carpaccio od bijele ribe, pržene lignje ili uz fuže s parmezanom.

more_b0435

Crtica o sorti …

Malvazija istarska smatra se izvornom i tipičnom sortom Istre, a prvi pisani podatci o uzgoju malvazije datiraju iz 1891.godine, kada su proizvođači iz Istre predstavili malvaziju istarsku na izložbi vina u Zagrebu. Malvazija se većinom proizvodi u suhoj varijanti, te daje fina, voćna i mineralna vina.

Zanimljivost!

Naziv vina Bomarchese dolazi od istoimenog položaja Bomarchese – na brežuljcima oko Buja, na 220-250 nm. Loza raste na bijeloj zemlji koja obiluje mineralnošću te su vina s toga područja izrazito mineralna, slasna I trajna – što im je upravo oznaka “terroira”.

Gdje ga kupiti?

U vinariji Degrassi, u Savudriji ili u svim boljim vinotekama u Hrvatskoj. Ako je želite kušati u vinariji, treba se najaviti na telefon vinarije – T. + 385 (0)52 759 250 ili na mail info@degrassi.hr

vinograd degrassi

Degrassi Vina
Bašanija – Podrumarska 3
52475 Savudrija (Istra)
T. + 385 (0)52 759 250
E. info@degrassi.hr
W. www.degrassi.hr

Tekst: prof. Marija Vukelić (WSET2)
Uvodna riječ, Diana Mikloš (WSET2), glavna urednica
Fotografije: Julio Frangen i arhiva vinarije Degrassi

Facebook Like Button