Personal guru – Kazališna predstava koja se izvodi  za jednog gledatelja

PERSONAL GURU, novi je autorski projekt glumca Jerka Marčića realiziran u suradnji s redateljem Sašom Božićem; riječ je o nekonvencionalnom hibridu terapijske seanse i kazališne izvedbe koji će premijerno biti predstavljen 4. i 5. prosinca u Uraniji u sklopu festivala Dance.INN.

PERSONAL GURU multimedijalni je performans na granici između interaktivnog happeninga, žive instalacije i kazališta, a izvodi se za jednog posjetitelja/icu. Preuzimajući za svoj okvir obrazac terapijske seanse, projekt propituje iscjeljujuću moć žive izvedbe i njezinu transformativnu snagu.

Osnova svakog terapeutskog procesa, ako ju shvaćamo kao neki oblik izvedbe, su kreativnost i spontanost koje predstavljaju neke od temeljnih osobina svakog čovjeka. No, Personal Guru koristi terapeutske metode za istraživanje susreta izvođača i publike, u ekstremno intimiziranom prostoru izvedbe. Koncept i izvedbu potpisuje Jerko Marčić, a dramaturgiju Saša Božić.

personal-guru-predstava-1

Glumac i performer Jerko Marčić je i holistički savjetnik koji osim klasičnih psihoterapijskih obrazaca radi na osvještavanju traume i njezinih upisa u tjelesnost klijenta.

‘Upustit ćemo se u distopiju zajedništva. Sa znatiželjom želimo progovoriti o krhkosti izvedbe kako bismo ocrtali prazninu i stvorili mitove o tijelima kazališta i tijelima terapije te se pozabavili prolaznošću i intimitetom ljudskog susreta.

Želimo razotkriti pojavnost fikcije na koju nailazimo u neostvarenim maštanjima kako bi naši životi trebali izgledati. Želimo se igrati s neposrednošću, koja manje-više uvijek karakterizira odnos između terapeuta i pacijenta a izostaje u teatru’, ovim riječima projekt najavljuje Jerko Marčić.

Predstava se izvodi u sljedećim terminima: 17.00, 17.30, 18.00, 18.30, 19.00, 19.30, 20.00, 20.30 u Uraniji. Cijena ulaznice je 50 kuna. Rezervacija ulaznica: defactotheatre@gmail.com

Facebook Like Button