Pink Day – najružičastiji vinski festival stigao u Mimaru

Stigao nam je 7. po redu Pink Day Festival – Međunarodni festival ružičastih vina, pjenušaca i šampanjaca.

Pink Day tradicionalno svoja vrata otvara u prekrasnom prostoru Muzeja Mimare, ovoga puta u subotu 30. ožujka 2019.

Kao i do sada, na Festivalu se predstavljaju brojne domaće i inozemne stručnjake, proizvođače ružičastih vina, a u okviru Festivala u Festivalu – Green in Pink – i proizvođače ekstra djevičanskog maslinovog ulja iz Lijepe naše.

Omiljenu vinsku manifestaciju obilježit će zanimljive vinske radionice, druženje s maslinarima i vinarima te brojna iznenađenja koja priprema Udruga WOW.

alis pećarić marić

Sanja Muzaferija, predsjednica udruge Women of Wine (WOW) i organizatorica Pink Daya, najavila je kako ove godine posjetitelje, ali i vinare, očekuju razna iznenađenja i još ljepši i ružičastiji prostor koji će biti ispunjen optimizmom i veseljem.

„PINK DAY svake godine okupi sve više novih imena i svake godine sve ranije popunimo sva slobodna mjesta – što je potvrda da je naš ružičasti festival postao itekako prepoznatljiv na domaćem i stranom području.

Pink boja je simbol i prepoznatljivost naše manifestacije, a ovim Festivalom ne pomažemo samo domaćim vinarima da prezentiraju svoja vina već i stranima da pokažu svoje proizvode na hrvatskom tržištu.

No, Pink Day nije samo ispijanje vrhunskih vina, već kroz radionice nastojimo dodatno educirati posjetitelje i sve zaljubljenike u vina.

sanja muzaferija

Na Pink Dayu vas čekaju brojni sadržaji pa ne propustite dan ispunjen ružičastim raspoloženjem, kvalitetnu edukaciju, i naravno, neizostavna vrhunska vina.

Mi slavimo ženstvenost u okružju cvijeća, optimizma, kvalitetnog ulja i – naravno – najvažnije – odličnog rosea. Vidimo se na Pink Dayu!“- istaknula je Sanja Muzaferija, osnivačica i predsjednica udruge WOW i direktorica Pink Day-a.

Na press konferenciji predstavljena su i neke novosti i iznenađenja festivala- novi proizvodi iz koje uskoro možete pronaći u Klara Premium Storeu, a ekskluzivno kupiti na Pink Dayu.

Radi se o novim proizvodima iz „pink“ linije – Pink lemonade i Klara Pink Lady Smoothie koji su inspirirani upravo Pink Dayom.
Također, predstavljena je zanimljiva suradnja Pink Daya s vinskim festivalom već održanim riječkim 3. po redu WineRi na kojem su ugledni sommelieri Mario Meštrović i Darko Lugarić predstavili Pink Day kroz radionicu „Rosei Istre & Kvarnera“, a istoimena radionica održat će se i na Pink Dayu.

Kako je Pink Day ponajprije doživljen kao „ženski festival“, obavezan je lounge bar, tj. prostor za odmor koji ove godine Pink ima u suradnji s Lidlom i Meblom/Kareom, gdje će posjetitelji moći obaviti fotografiranje i odmoriti se te kupiti WOW i Pink Day majice.

wow

Najveće iznenađenje ovogodišnjeg Pink Daya bit će nagrada koju će organizatori dodijeliti prvi puta, potaknuti svakogodišnjim nastojanjima vinara da što ljepše urede svoj izložbeni stol i ukrase ga cvijećem i ružičastim detaljima.

Nagrada za najkreativniji stol izlagača su ružičaste slavne Jimmy Choo štikle koje je nemoguće kupiti u Hrvatskoj pa su ekskluzivno za Pink Day stigle ravno iz New Yorka, a vrijednost im je više od 1000 dolara.

Još mnogo zanimljivog sadržaja očekuje Vas na 7. Pink Dayu

Podršku ovom najposjećenijem jednodnevnom festivalu pružit će brojni sponzori, a neke od njih svrstavamo u velika međunarodna imena: PBZ Card, SMEG, Lidl, S.Oliver, Klara Premium Store, Jimmy Choo, Meblo Kare, Croatia Osiguranje, Print shop, Catering Majetić, Muzej Mimara, Solana Ramova, Gligora sirevi.

Medijski pokrovitelji Pink Dayu su Jutarnji list, Press Clipping, Menu.hr, Journal.hr, Wish.hr i Radio Laganini, a od ove godine festival partner riječki WineRi.

Pink Day možete pratiti i na sljedećim društvenim mrežama:
Facebook
Instagram