Pogledajte emisiju Stres drugu po redu iz serijala U ordinaciji

Dragi naši pratitelji, evo i druge emisije iz serijala U ordinaciji, imenom Stres.
U turbulentnim vremenima u kojima živimo, stres osjećamo apsolutno svi, pitanje je samo u kojoj mjeri i kako se s njim nosimo.
Stoga ćemo u današnjoj drugoj emisiji, iz serijala U ordinaciji, saznat to iz perspektive jedne pacijentice koja je preživjela karcinom, potom iz perspektive njenih liječnika-specijalista koji su ju uspješno sproveli kroz dijagnostiku, operaciju pa sve do redovnih kontrolnih pregleda.

U emisiji Stres gostuje najcitiranija hrvatska znanstvenica koja daje svoj osvrt na stres, jedan psiholog i jedan art terapeut pokušat će nas opustiti za kraj ove današnje emisije.

Upoznajte u drugoj emisiji Stres iz serijala U ordinaciji prof. dr. Radu Žica, plastičnog kirurga, prof. dr. Borisa Brkljačića, radiologa, prof. dr.sc. Mirnu Floegel Mršić, začetnicu nove znanosti glikobiologije, psihologa i bivšeg olimpijca Igora Čerenšeka te art terapeuta Aleksandra Kovačevića.

Osim što će progovoriti o svojim profesionalnim iskustvima, uvaženi gosti referirat će se na stres koji prouzrokuju teške dijagnoze i to ne samo pacijentima koji se nažalost s tim dijagnozama moraju nositi, već i njima, liječnicima, koji se zajedno s tim pacijentima bore za zdravlje i život.

U ovoj će emisiji gostovat i pacijentica koju je taj multidisciplinarni tim liječio. Prof.dr. Mirna Floegel Mršić, sveučilišna profesorica u mirovini, jedna od najcitiranijih naših znanstvenica na svijetu, među prvima se uhvatila problematike stresa, što nam je i ispričala kad smo ju posjetili u njenom dvorcu u Sv. Križu Začretje, gdje u 2400 kvadrata živi potpuno sama.
U svom bogatom profesionalnom životu razvila je cijelu jednu novu znanost – glikobiologiju.

Za kraj emisije, dvojica potpuno različitih terapeuta – jedan magistar psihologije i bivši olimpijac, Igor Čerenšek te Aleksandar Kovačević art terapeut, pokazat će nam kako se opustiti.

U Milinim minutama glumica Mila Elegović interpretirat će stres na svoj način i pokazati nam jednu, skoro uobičajenu, situaciju kada smo svoje tijelo izložažemo stresu.

Facebook Like Button