Jedinstveni polarni hotel na Islandu Buubble hotel

Jedna od najzanimljivijih zimskih atrakcija koju ne smijete propustiti ako za to imate mogućnosti i ljubitelj ste neobičnih stvari, novih turističkih destinacija i prirode, onda svakako imajte na umu da biste trebali posjetiti polarni hotel na Islandu Buubble hotel.

hotel island1

Mnogi ljudi vole zimu i hladnije dane te uživaju u blagodatima koje nam pruža zima, a upravo je jednu od tih nudi luksuzni hotel na Islandu, a zove se 5 Million Star Hotel (Hotel s pet milijuna zvjezdica). U narednom tekstu saznajte više o ovom luksuznom hotelu koji se kupa u polarnoj svijetlosti i koje ljepote ona donosi našem oku, upoznajte se s blagodatima koje ovaj hotel omogućuje i saznajte zanimljivosti o hrani koja se poslužuje u ovakvim jedinstvenim elitnim hotelima.

hotel-island-1

Promatranje polarne svijetlosti

Arhitekti, dizajneri i ostali članovi tima, nekoliko godina su radili na ideji osmišljavanja luksuznog hotela koji bi s druge strane bio drugačiji i unikatan. Budući da govorimo o Islandu možemo reći da je to zemlja koja je sama po sebi posebna, izolirana od drugih, a zbog same okoline i prirodnih fenomena koje ova zemlja pruža, bilo je šteta ne iskoristiti tako nešto i ne napraviti turističku atrakciju.
Upravo je na takav način razmišljao i osnivač dotičnog hotela koji je dugi niz godina radio kao turistički vodič i pokazivao ljudima na Islandu jedinstvenu polarnu svijetlost.

polarna-svjetlost

Što je polarna svijetlost?

Polarna svijetlost poznata je još pod nazivima Aurora Borealis (za sjeverni dio) i Aurora Australis (za južni dio), a prema mnogim stručnjacima to je jedna od najljepših prirodnih pojava koju čovjek ima privilegiju gledati. Ova prirodna pojava ime je dobila po rimskoj božici Aurori i grčkom nazivu za sjeverni vjetar, boreas. Mnogi ju opisuju kao pojavu na noćnom nebu u obliku „lepeze“ koja se sastoji od raznih boja, a uprave te šarene boje čine ovu prirodnu ljepotu izuzetno posebnom.

hotel island2

Pojavljuje se tijekom rujna, listopada, ožujka i travnja, a sjaj polarne svijetlosti vidljiv je na visokim zemljopisnim širinama tj. oko sjevernog magnetskog polja. Na sjevernim prostorima poput sjeverne i središnje Skandinavije (južna Norveška i Švedska, sjeverna Škotska, Hudsonov zaljev u Kanadi, Islandu, no uglavnom su mnoga mjesta na kojima se ova prirodna pojava pojavljuje se slabo naseljena ili nedostupna.
Što se tiče južne polarne svijetlosti ona je ponekad vidljiva oko područja Novog Zelanda, Tasmanije te hladnim i nepristupačnim dijelovima Antarktike.

hotel-island-2

Buuble hotel na Islandu

Ovaj jedinstveni hotel pruža mnoge mogućnosti, razne ponude koje možete odabrati ovisno o vlastitim željama, a imate mogućnosti biti dio organiziranih turističkih tura s objašnjenjem profesionalnog vodiča, no možete samo rezervirati mjesto za promatranje. Cijene se kreću ovisno o tome koji komplet usluga odaberete i na koliko dugo vremena. Svi posjetitelji imaju priliku uživati ispod staklenog krova, dok iz toplog kreveta promatraju prirodni fenomen koji se može vidjeti na Islandu. Najjeftinija varijanta koju ovaj hotel nudi nosi naziv „Buublle Una“, a cijena po osobi je oko 1.800,00 Kuna, a kupnja karte uključuje i noćenje u hotelu.

hotel-island-3

Više informacija možete pronaći na sljedećem linku:
www.buubble.com

Autor: Marina Jakšić

Facebook Like Button